Uusimmat

Portal 2:n testit eivät lopu enää kesken: PeTI-päivitys julkaistiin

09.05.2012 14:30 Miikka Lehtonen

Portal 2 oli viime vuoden parhaita pelejä, mutta siinä oli yksi suunnattoman huono ongelma: se loppui kesken. Yksinpelistä riitti hupia illaksi, co-opista pariksi. Kohta Portal 2 voi jatkua ikuisesti, sillä Valve on julkaissut pelin Perpetual Testing Initiative -päivityksen, mikä tarkoittaa käytännössä helppokäyttöistä kenttäeditoria.

Perpetual Testing Initiative, tai kotoisammin PeTI, on helppokäyttöinen ja koko kansan käsiin tarkoitettu kenttäeditori, jolla voi suunnitella hieman abstraktimmin Portal 2:n puzzleja, jotka ohjelma sitten muuttaa kokonaisiksi kentiksi. Niinpä pääpaino ei olekaan siinä varsinaisessa kenttäsuunnittelussa, vaan pelkästään hyvän puzzleidean saaminen ja toteuttaminen riittää. PeTIähän on testattu jo sisäisesti ja betassa ties miten pitkään, mutta nyt hienous ja kaikki sen aikaansaamat uudet kentät ovat siis koko kansan nautittavissa.

Perinteiseen Valve-tyyliin ohjelmistojätti ei myöskään jättänyt hommaa aivan tähän, vaan jakoi päivityksen kunniaksi ensimmäisen Aperture Science Employee of the Month -palkintonsa betatestissä kunnostautuneelle testaajalle. Jatkossa samaa on tarjolla muillekin innokkaille puzzlemaakareille. Siispä, kaikkien Portal 2 -fanien nimissä, tehkää puzzleja! Tuhansittain!

Ja tässä vielä muistin virkistämiseksi Valven hauska traileri.

 

Lähde: Valve

Lue myös

Combat Mission: Battle for Normandy – Commonwealth Forces (Mac, PC)

DICE lupaa: Bäfän lisärit ovat jatkossakin ilmaisia

Sound Blaster Tactic3D Wrath – oivat langattomat kuulokkeet pelaajalle

Osallistu Metal Gear Solid -skabaan, voita 3DS-peli