UUSIMMAT

PS3-hakkeri GeoHotin haaste voi kaatua maantieteeseen

07.02.2011 17:00 | Jukka O. Kauppinen

Yhdysvaltalainen hakkeri George Hotz, tuttavallisemmin GeoHot, voi päästä Sonyn haasteesta kuin koira siitä kuuluisasta veräjästä, ainakin toistaiseksi. PS3-konsolin suojaukset murtanut GeoHot näet yritetään haastaa oikeuteen Kaliforniassa, vaikka Hotz asuu Yhdysvaltain itärannikolla New Jerseyn osavaltiossa.

Käytännössä mantereen vastakkaisella puolella järjestettävä oikeudenkäynti olisi ihan silkkaa ilkeilyä ja Hotzin elämän tekemistä mahdollisimman hankalaksi – ja kalliiksi.

Millä perusteella Sony siis yrittää suorittaa oikeudenkäynnin Kaliforniassa? Sillä, että Hotz on tehnyt väitetyt rikoksensa nimenomaan Kaliforniassa tai suunnannut tekonsa Kaliforniaa vastaan. Tätä perustellaan sillä, että Hotzin käyttämät YouTube-, Paypal- ja Twitter-verkkopalvelut ovat kalifornialaisia. Se, että Hotz asuu itärannikolla PlayStation 3 -konsoleineen, ei tietenkään vaikuta asiaan millään tapaa.

Veikeitä poikia. Luulisi kuitenkin, että Sonyn resursseilla yksi hakkeri saadaan murskattua kengänkoron alle ihan missä tahansa.

Lisää tapahtumista voi lukea ArcTechnica-sivuston analyysistä.

Lue juttu: PS3 hacker fights Sony’s attempt to keep case in California

Lisää aiheesta

Piilottiko Sony rootkitin PS3-firmwareen?

Sony iskee PS3-hakkerien kimppuun lakiteitse

Miltä kuulostaisi oma PS3-firmware? Nyt se onnistuu!

Hakkeri väittää murtaneensa PlayStation 3:n täydellisesti

Keskustelu

@1 ei ne ihan lampaita ne asiakkaatkaan aina ole. Sonyhän lähti ihan kurkona ylpeilemään PS3:lla julkaisun aikoihin ja luotti siihen että kyllä ne lampaat ostaa mitä vain niille tyrkytetään. Joutui lopulta nielemään ylpeytensä. Onhan se sitten tuottanutkin tulosta mutta ”konsoliherruus” suli kuin lumiukko saharassa.

Se nyt on vaan niin sääli, että Sony ei tajua kaivavansa maata jalkojensa alta.

Oikeastaan vahinko tapahtui jo OtherOS -poiston myötä, jolloin luottamus kyseiseen yritykseen meni melko täydellisesti. Hauskaa sinänsä, että tässä valossa jopa Microsoftin tuotteet vaikuttavat jopa asiakasystävällisiltä.

Viimeinen Sonyn laite on tuo PS3, joka vielä tuossa hyrrää kunhan kilpailijat vain pelaavat korttinsa oikein.

Toisaalta lampaat ovat aina lampaita, joten tuskinpa Sonystä eroon vielä päästään pitkään aikaan….

Muropaketin uusimmat