Uusimmat

Recoilin Rochard julkaistiin

02.10.2011 15:40 Jukka O. Kauppinen

Sony Online Entertainment on julkaissut suomalaisen Recoil Games -studion Rochard-nimisen  debyyttipelin. Peli palkittiin elokuussa Saksassa pidetyssä maailman suurimmassa pelitapahtumassa Gamescomissa, jossa teos voitti messujen parhaan pelin palkinnon Arcade -pelien sarjassa (GameXP) sekä parhaan ladattavan pelin palkinnon (The Gaming Universe).

Recoil Games on Helsingissä vuonna 2007 perustettu pelistudio, jonka ydinhahmo on Samuli Syvähuoko, yksi Suomen pelialan veteraaneista, joka on ollut perustamassa myös Remedy Entertaimentia, Futuremarkia sekä Fathammeria.

”Oli mahtavaa saada niin hyvää palautetta messuilta ja tietenkin nuo palkinnot lämmittävät erityisesti mieltä. Onhan se konkreettinen palaute asiantuntijoilta pelin laadusta ja innovatiivisuudesta” Syvähuoko toteaa tyytyväisenä.

Rochard yhdistelee tasoloikkaa, fysiikkapohjaista ongelmanratkontaa ja toimintaa. Pelin päähenkilö on avaruuskaivostoiminnasta elantonsa ansaitseva, viiksekäs, äijämäinen John Rochard. Rochardin ääninäyttelijä on alan konkari Jon St John, joka tunnetaan myös menestyspelin Duke Nukem äänenä.

Pelimusiikit on säveltänyt Poets of the Fallin kosketinsoittaja/ tuottaja Markus ”Captain” Kaarlonen ja pelin trailerissa kuultava tunnuskappale ”Grinder’s Blues” on Poets of the Fallin esittämä.

Rochard on maailman ensimmäinen Playstation 3 -peli, joka on tehty Unity-pelimoottorilla.

Pelin voi ladata PSN-kaupasta 9,99 euron hintaan.

Lisätietoja: http://www.rochardthegame.com

Lisää aiheesta

Suomalainen Recoil Games esitteli Rochard-pelinsä

Recoil Gamesin Rochard syntyi turhautumien kautta – tarjolla myös kuvia ja traileri

Suomalaiset pelialan veteraanit perustivat uuden kehitysstudion – Recoil Games tähtää maailmanmarkkinoille

Lue myös

Fallout: New Vegas Lonesome Road DLC (PC, PS3, Xbox 360) 

Gioteck HF-2 FPS Controller – tosimiehen FPS-ohjain?

Resident Evil: Operation Raccoon City -ensikosketus – selviytymiskauhusta zombieräiskeeksi

Star Fox 64 3D (3DS)