Uusimmat

Rockstar: emme kaipaa arvostusta

29.01.2009 12:26 Miikka Lehtonen

Monet pelaajat ja jopa pelikehittäjät harmittelevat pelaamisen vähäistä näkyvyyttä ja arvostusta verrattuna vaikkapa elokuviin tai musiikkiin – jotka ovat muuten molemmat jäämässä bisneksenä pelaamisen jalkoihin. Omaa tietään kulkeva Rockstar valitsee tälläkin kertaa erilaisen lähestymistavan ja toteaa, etteivät he haluakaan arvostusta.

Rockstarin aina sanavalmis Dan Houser puheli brittiläisen The Telegraph -lehden haastattelussa peleistä mediana ja siitä, miten pelikehitys eroaa elokuvista. Houserin mukaan voittajia ovat pelikehittäjät.

”Pelit ovat mediana vielä todella nuoria. Ei nyt enää vauvavaiheessa, mutta lapsia kuitenkin. Kaikki kasvaa ja kehittyy samalla kun yritämme keksiä, miten parhaiten hoitaa asioitamme”, Houser pohti. Mieheltä kysyttiin myös, milloin hän arvelee pelien ja pelikehittäjien saavan elokuvaveljiensä tasoista tunnustusta ja arvostusta.

”Toivottavasti ei vielä pitkään. Tämä ala on juuri nyt todella hauska, koska emme kuulu mihinkään järjestöön eikä mitään ole hakattu kiveen. Ei ole mitään yleisesti sovittuja standardeja, vaan voimme keksiä kaiken itse. Elokuvat ja TV ovat niin kankeita, koska niiden lähestymistavat on jo lyöty lukkoon. Koska emme tee työtä moisessa ympäristössä, olemme vapaampia. Itse ottaisin mielummin tuon vapauden kuin mitkään tunnustukset.”

Rockstar on kuitenkin saanut tuota tunnustusta riittämiin, sillä Grand Theft Auto IV valittiin useiden lehtien ja saittien vuoden peliksi, eikä lähiaikoina ilmestyvä The Lost and the Damned -lisälevykään varmasti jää ilman huomiota.

Lisää aiheesta

Rockstar odottaa GTA IV:lle vihaista vastaanottoa

Bully-ongelmat saivat Rockstarin häpeämään

Grand Theft Auto IV:n lisäri on Lost and Damned

Rockstar: ei uutta GTA:ta tänä vuonna

Vuoden 2008 parhaat pelit -äänestyksen tulokset

Lue myös

Vuoden kuumin PS3-peli lähestyy

Yhdistä StarCraft opintoihisi, tienaa opintoviikkoja

Uusi epäjumala kotialttarille