UUSIMMAT

Rockstar ja BioWare eivät piitanneet pelien käsikirjoitus-Oscareista, voiton vei Assassin’s Creed Brotherhood

08.02.2011 12:30 | Jukka O. Kauppinen

Yhdysvaltain käsikirjoittajaliitto The Writers Guild of America  valitsee vuosittain myös parhaan pelikäsikirjoituksen, mutta kaikki eivät ole kiinnostuneita tästäkään kunniasta. Muun muassa BioWare ja Rockstar Games jättivät tämänkertaisen käsikirjoituskisan väliin, mikä harmittaa tuomariston puheenjohtajaa.

”BioWare ei välittänyt osallistua sen enempää Mass Effect 2:n kuin Dragon Agen käsikirjoituksilla, mikä on sääli. Molemmat olisivat olleet luultavasti finalisteja.”

Samaan tapaan harmitellaan Red Dead Redemptionin puuttumista.

”Ehkä heillä on jo tarpeeksi palkintoja kaapissaan.”

Vuoden parhaaksi pelikäsikoitukseksi valittiin Ubisoftin Assassin’s Creed Brotherhood, jonka käsikirjoittajat ovat Patrice Desilets, Jeffrey Yohalem, Corey May, Ethan Petty, Nicholas Grimwood ja Matt Turner.

Lue juttu: GamesIndustry, Bioware, Rockstar ”refused” to enter WGA writing award

Lisätietoja: 2011 Writers Guild Awards Winners Announced

Lisää aiheesta

2010 paras pelihahmo: Kratos ja Ezio Auditore da Firenze 

2010 paras pelikäsikirjoitus: Mass Effect 2 

Dragon Age: Origins (PC, PS3, Xbox 360)

Mass Effect 2 (PC, Xbox 360)

Red Dead Redemption (PS3, Xbox 360)

Keskustelu

niinpä, jättivät väliin kun kyseinen liitto karhusi jäsenmaksua ($60 per käsikirjoittaja) että pääsisi osallistumaan kyseiseen kilpailuun. Kuten lähdelinkkikin tietää kertoa… ;)

Päätyy kyllä itsellänikin kaikenlaiset ”moi, oot voinut jo voittaa kilpailussa, maksa 50€ niin saat tietää”-viestit suoraan roskakoriin.

Tuollaisella välinpitämättömyydellä pelialan edustajat eivät kyllä yhtään avita pelien nousemista samalle taiteen ja kulttuurin tasolle kuin esim. kirjallisuus ja elokuvat, vaikka rahaakin pyörii pelialalla kohta enemmän kuin noissa kahdessa yhteensä.

Pelaaminen halutaan ilmeisesti mieltää edelleen sosiaali- ja paino-ongelmaisten kouluampujawarettajien puuhasteluna.

Muropaketin uusimmat