Uusimmat

Sarjan luojat: Call of Duty -oikeusvääntö alkaa vaatia veronsa

05.01.2011 12:30 Tero Lehtiniemi

Call of Duty -pelisarja on yksi pelialan kovimmista rahasammoista, ja on ihan ymmärrettävää että kun sellaisesta tulee jonkin sortin riitaa, jälki on likaista ja sitä joudutaan mitä todennäköisimmin siivoamaan ihan oikeusistuimissa asti. Activisionin ”Legal Warfare” -lempinimellä tunnettu spedeily alkaa kuitenkin haittaamaan jo sarjan luojien uuden studion perustamishanketta.

Call of Duty -sarjan luojien Jason Westin ja Vince Zampellan traagiste potkut eivät liene enää tarvitse suurempia selittelyitä, mutta Activision selkeästi tuntee olonsa uhatuksi. Sen lisäksi että se on haastanut oikeuteen sekä Zampellan että Westin, viime kuussa kutsun leivättömän pöydän ääreen sai myös miesten uusi isäntä Electronic Arts.

Kotaku-nettisivusto on kuitenkin saanut haltuunsa dokumentteja, joiden perusteella näyttää siltä että Activision tiesi EA:n osallisuudesta jo kuusi kuukautta aikaisemmin. Firma kuitenkin ilmeisesti viivytti haastamista siksi, että näin toukokuuksi määrättyä oikeuskäsittelyä saadaan siirrettyä.

West ja Zampella ovat suorasanaisesti ilmoittaneet, että oikeustaistelu aiheuttaa jo nykyisessä mittakaavassa merkittäviä taloudellisiatappioita ja vaikeuttaa myös miesten uuden Respawn Entertainment -studion käynnistämistä. Kaksikon mukaan firma työllistää jo tusinoittain alan ammattilaisia, mutta firman toiminta ja esimerkiksi projektien käynnistäminen on nykyisessä tilanteessa kohtuuttoman vaikeaa.

Kaikkein surullisinta koko hommassa on luonnollisesti se, että kävi miten kävi, Call of Dutyt tulee myymään jatkossakin kuin puuro hulluille, eikä tätä estäisi edes Respawnin uudet pelit. Tämänhetkisellä pelleilyllä Activision lähinnä pilaa mainettaan, josta suurin osa CoD-sarjan pelaajista ei kuitenkaan välitä pätkääkään.

Lisää aiheesta

Activision-Blizzard hukkuu rahaan, seuraava Call of Duty jo ensi vuonna

Respawn haalii Infinity Wardin pakolaisia

Modern Warfaren luojat loikkasivat EA:n leipiin ja perustivat uuden studion

Activisionin gorillat riehuvat Infinity Wardilla: irtisanomisia, uhkailua ja draamaa

Lue myös

Ubisoft: DRM ei katoa mihinkään

Miltä kuulostaisi oma PS3-firmware? Nyt se onnistuu!

Jos Fallout: New Vegas olisi japanilainen roolipeli vuodelta 1987?

Lisää Mass Effect 2:sta luvassa

 

Muropaketin uusimmat