Uusimmat

Sarkeesianin Feminist Frequency käsittelee tänä vuonna enemmän nettivihaa

28.01.2015 21:00 Jukka O. Kauppinen

2014 jää muistiin parhaiten nettihäiriköiden vuotena. Se vuosi, kun internetin lokakaivosta ammettiin enemmän tyhmäliejua kuin koskaan aikaisemmin. Vuosi, jona ihan tavallisesta keskustelusta tungettiin nenään herneitä, joilla voittaisi koska tahansa kurpitsankasvatuksen MM-kisoissa. Ja vuosi, jona jenkkiläinen perusfeministi Anita Sarkeensian ja moni muu ihan tavallinen nainen päätyi netti-idioottien käsittämättömän häiriköinnin kohteeksi.

On toki vaikeaa ymmärtää, että asioihin voi olla useita mielipiteitä. Niistä voi toki keskustella, asioista voi olla eri mieltä, mutta häiriköinti ja kiusaaminen menevät liian pitkälle. On kuitenkin hienoa nähdä, että myös Sarkeensianin pinna on pitänyt kunnioitettaavlla tavalla ja hänen projektinsa jatkuvat entisellään – ja kehittyvät.

Sarkeensianin feminist Frequency –ohjelma jatkuukin tänä vuonna entistä aktiivisemmin, ja tarjoaa myös entistä laajempaa näkökulmaa internetissä tapahtuvaan sukupuoliseen häirintään. Eipä tarvinne paljoa arvata mistä tämänkin ohjelman inspiraatio kumpuaa.

Sarkeensian myös toteaa, että eihän naisten kiusaaminen verkossa ole mitään uutta, mutta toteaa myös, että ”pelien ympärillä pyörivien nettijengien toiminta on kuitenkin kasvanut ja muuttunut uhkaavammaksi.”

Todettakoon, että olen eri mieltä monesta Sarkeensianin mielipiteestä, jotka mielestäni yksinkertaistavat asioita tarpeettoman paljon. Mutta se, että jotkut ilmaisevat mielipide-eroavaisuutensa kiusaamisena ja häiriköintinä, se kaataa kupin – minkä tahansa asian ja kenen tahansa ihmisen kohdalla.

Lisätietoja: Feminist Frequency to pivot toward combating “gendered online harassment”

Lisätietoja:Feminist Frequency  Annual Report 2014

Lisää aiheesta

Anita Sarkeesiania uhkailtiin joukkomurhalla ja kouluammuskelulla 

Häirikkö soitti poliisit, Youtube-striimaaja päätyi rautoihin internet-yleisön edessä 

Kamala peli haukuttiin kamalaksi – tekijät haukkuivat kriitikon idiootiksi 

Väkivaltaiset uhkaukset ajoivat mediakriitikon evakkoon kotoaan 

Muropaketin uusimmat