Uusimmat

Sett.fi: Elektronisen urheilun kehno näkyvyys

16.02.2011 13:30 Jukka O. Kauppinen

Sett.fi-saitin kolumnisti on mietiskellyt elektronisen urheilun, eSportsin, heikon näkyvyyden syitä ja seuraamuksia Suomessa. Vaikka isot ottelut voivat vetää kansaa esimerkiksi Assembly-tapahtumien ammattilaistason otteluihn, on harrastuksen näkyvyys muutoin kehno niin pelaajien kuin ulkopuolisten silmissä

Suomessa on tällä hetkellä noin kolme internet-kahvilaa, näissä käy kuukauden aikana noin 0.000001% pelaajista pelaamassa, mutta miksi näin? Pelkäävätkö suomalaiset kanssakäymisiä muiden kuin tuttaviensa kanssa? Mahdollista, mutta jos mietitään miksi pelikahvilat eivät ole avosylin ottamassa joukkueita siipiensä suojaan? Syy on yksinkertainen, me emme käy siellä ja näin ollen näkyvyys on myös hyvin pieni. Myöskään tästä syystä uusia internet-kahviloita ei tuleSuomeen kolmea enempää ennen kuinSuomen nuoriso saadaan käymään edes näissä kolmessa, kukaan yrittäjä ei halua ottaa sitä riskiä että tilat jäisivät tyhjiksi.

Tällä hetkelläSuomessa televisiointia tapahtumista / otteluista hoitaa SETT.fi, he hoitavatkin asiat mallikkaasti, mutta vielä parannettavaa löytyy niin katsojista kuin itse materiaalin tuottajista. 

Koko kolumnin voit lukea Settistä.

Lue juttu: Sett.fi, Miksi elektronisen urheilun näkyvyys on niin huono suomessa?

Lue myös

Aiotko ostaa PlayStation-puhelimen? Osta sitten pelisikin toiseen kertaan!

Assembly Winter 2011 houkutteli puolentoista tuhatta pelaajaa

Killzone 3 (PS3)

The Fuck Fuck Fuck- ja Max Orgasm -tähti mainostaa Killzone 3:sta

Muropaketin uusimmat