Uusimmat

Seuraavasta Call of Dutystä povataan floppia – ainakin CoD-mittakaavassa

28.10.2014 14:00 Juho Anttila

”Kuka näitä CoDeja jaksaa vuodesta toiseen?” on kysymys, jonka aika moni itseään toistavaan Hollywood-räiskintään turhautunut on esittänyt viime vuosien aikana. Tähän ollaan vähitellen saamassa vastaus ”ei enää niin moni kuin muutama vuosi sitten”. Jos analyytikkojen arvaukset osuvat kohdilleen, seuraava Call of Duty myy merkittävästi edeltäjäänsä huonommin.

Analyysitalo Cowen and Company on seurannut Call of Duty: Advanced Warfaren ennakkomyyntilukuja Amazon-verkkokaupassa. Jos luvut antavat minkäänlaista osviittaa tulevasta, Advanced Warfare saaattaa myydä 40 prosenttia huonommin kuin viimevuotinen Call of Duty: Ghosts. Tämä tulos tarkoittaisi 70 prosenttia huonompaa tulosta kuin mihin vuoden 2012 Call of Duty: Black Ops 2 ylsi.

Kriitikot voivat tässä vaiheessa toki todeta, etteivät Amazonin ennakkotilauslukemat välttämättä kerro koko totuutta. Etenkin peliostosten siirtyminen vahvasti digikauppojen puolelle on omiaan sotkemaan arvioita. Cowen and Company on joka tapauksessa sitä mieltä, että ennakkotilaukset ovat yhä paras mittari myyntien ennustamiseen. Lisäksi arvioitu pudotus on sen verran raju, että ainakin osa siitä tullee realisoitumaan myös lopullisiin myynteihin.

Lähde: Gamesindustry

Lisää aiheesta

Call of Duty: Advanced Warfare tykittää ADHD-julkaisutrailerilla

Wii U pysyy puhtaana uuden Call of Dutyn hapatuksesta

Seuraava Call of Duty on Advanced Warfare

Muropaketin uusimmat