Uusimmat

Shadow of the Eternalsin tilanne ei näytä hyvältä

02.06.2013 17:00 Juho Anttila

Eternal Darkness

Moni hyvien kauhupelien ystävä ilahtui suuresti, kun uutiset Eternal Darkness -klassikon henkisestä seuraajasta, Shadow of the Eternalsista levisivät maailmalle. Sittemmin hymy on hyytynyt, kun yksityiskohdat projektin takana olevasta tiimistä ovat levinneet maailmalle.

Shadow of the Eternalsia väsää nimittäin Precursor Games, joka on kasattu sangen kiistanalaisten käänteiden jälkeen konkurssikypsäksi ajautuneen Silicon Knightsin entisistä työntekijöistä. Kun rosteriin kuuluu myös varsin ristiriitaisena henkilönä tunnettu Silicon Knightsin entinen pomo, Denis Dyack, ei epäilyksiltä kerta kaikkiaan voi välttyä.

Peli pyritään toteuttamaan yhteisörahoituksen turvin, mutta keräys ei ole lähtenyt käyntiin kovin positiivisissa merkeissä. Puolentoista miljoonan dollarin tavoitteesta on puolivälin lähestyessä kasassa vasta alle viidesosa, joten melkoinen loppukiri tarvitaan, jotta tavoite täyttyisi.

Precursor Gamesin johtaja Shawn Jackson kertoo, että pelin toteutuminen on epätodennäköistä, jos yhteisörahoituskierros ei tuota tulosta. Studiolla ei ole takataskussaan varasuunnitelmaa, jonka turvin Shadow of the Eternals voitaisiin rahoittaa, jos rahaa ei heltiä pelaajilta tarpeeksi. Kaiken lisäksi suunniteltu budjetti kattaa vasta ensimmäisen osan 12-osaiseksi suunnitellusta episodipohjaisesta sarjasta, joten alun jälkeen rahaa tarvitaan vielä lisää.

Näyttää siltä, että Silicon Knightsin painolasti ja erityisesti Denis Dyackin maine haittaavat Shadow of the Eternalsin mahdollisuuksia vakavasti. Precursor Games onkin reagoinut julkisuuteen uudestaan pompsahtaneita puheita Dyackin sangen ristiriitaisesta johtamistavasta puolustamalla miestä.

Varmuuden vuoksi firman edustajat ovat myös korostaneet, että Dyackin rooli uudessa yrityksessä on puhtaasti luova. Yrityksen johtamiseen liittyviä vastuita miehelle ei olla annettu. Saas nähdä, riittääkö vakuuttelu pelastamaan projektin. Juuri tällä hetkellä ei näytä kovin hyvältä.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Kiistelty Denis Dyack puolustelee itseään ja tiimiään

Shadow of the Eternals -keräyksessä on jotain perin hämärää

Kauhuklassikko Eternal Darkness saa seuraajan

Muropaketin uusimmat