Uusimmat

Sony maksaa rahoja takaisin uuteen zombimorppiin pettyneille

18.01.2015 16:00 Juho Anttila

DayZ:n ja johdannaistensa kyytiin olisi mukava hypätä vuolemaan rahaa. Riittäähän selviytymispeleille kysyntää, mutta sen verran on markkinoilla jo sitä tarjontaakin, ettei ihan mikä tahansa kalkkuna mene enää täydestä. Tämän on huomannut myös Sony, jonka H1Z1-morppi kompastelee todella pahasti.

Mekin ehdimme jo kertomaan, että H1Z1 on teknisesti tässä vaiheessa varsinainen kalkkuna. Pelistä löytyy kuitenkin muitakin ongelmia. Yksi niistä on rahalla ostettavat varustepaketit, jotka pitävät sisällään pelaamista merkittävästi helpottavia aseita ja ammuksia. Moni pelaaja kokee lentokoneista pudotettavat varustelaatikot silkaksi huijaukseksi, lupasihan Sony aikanaan, ettei H1Z1 sisällä niin sanottuja pay to win -tyyppisiä mikromaksuja.

Sonyn John Smedley on eri mieltä pelaajien tulkinnasta. Miehen mukaan varustelaatikoiden tilaaminen ei takaa sitä, että niistä maksava pelaaja voittaisi yhtään mitään. Laatikoita pudottava lentokone on havaittavissa jo pitkän matkan päästä, joten kuka tahansa voi etsiytyä paikalle varusteiden toivossa. Muiden pelaajien ja elävien kuolleiden ristitulessa on hyvin mahdollista, että lompakkoaan raottanut pelaaja menettää sekä rahansa että henkensä saamatta sijoitukselleen mitään vastinetta.

Hyvä vai huono idea, sen voi jokainen päättää itse. Sony tarjoutuu kuitenkin maksamaan rahat takaisin kaikille niille H1Z1-pelaajille, jotka kokevat tulleensa harhautetuksi varustelaatikoiden vuoksi. Tarjous on voimassa maanantaihin saakka ja palautusta tulee hakea suoraan pelintekijöiltä, ei Steamin kautta.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Sonyn zombiemorppi käynnistyy takellellen ja näyttää kamalalta

Sony käyttää netin joukkovoimaa pelinsisäisestä rahastuksesta päättämiseen

Natsizombiet hyökkäävät tehokonsoleille trilogian voimin