Uusimmat

Sonyn toimitusjohtaja: PlayStation 3:n hinnassa ei ole laskemisen varaa

08.07.2009 10:17 Miikka Lehtonen

Jos pelimaailmassa ollaan jostain yksimielisiä niin siitä, että Sonyn kannattaisi laskea PlayStation 3 -konsolinsa hintaa mitä pikimmiten. Pelaajat, pelikehittäjät ja jopa pelijulkaisijoiden pomot vaativat yhteen ääneen japanilaisjättiä vastaamaan markkinoiden paineeseen. Sonya ei kuitenkaan kamalasti kiinnosta.

Uutistoimisto Reutersille pari kommenttia antanut Sonyn toimitusjohtaja Howard Stringer ei varmastikaan voittanut lausunnoillaan paljon ystäviä, sillä taloustilanteen kiristyessä ja ihmisten kiristäessä samalla kukkaroidensa nyörejä PlayStation 3:n hinta alkaa muodostua entistä merkittävämmäksi esteeksi konsolin hankinnalle.

Vaikka useat pelaajat, pelitoimittajat ja pelivalmistajat ovatkin jo kehoittaneet ja pyytäneet Sonya tarkistamaan hintojaan, harva on tehnyt sitä niin suorasanaisesti kuin Activision-kiho Bobby Kotick, joka muutama viikko sitten uhkaili, että jos PlayStation 3:n myynnit eivät lähde nousuun, Activision lopettaa konsolin tukemisen. Stringer ei miehen mölyistä juuri huolestunut.

”Bobby vaan tykkää pitää meteliä. Hän painostaa minua ja minä painostan häntä, sellaista se bisnes on”, Stringer pohti. Painostuksella ei tunnu olevan tulosta, sillä Stringer ilmoitti suoraan, ettei PlayStation 3:n hinta ole laskemassa. Reutersin toimittaja tiedusteli, mitä logiikkaa korkean hinnan takaa löytyi. ”Minä menetän jo nyt rahaa aina kun teen PlayStationin. Siinä sitä logiikkaa”, Stringer murahti.

Miehen tilanne ei ole kadehdittava. On faktaa, että Sony todella ottaa persnettoa jokaisen PlayStation 3:n myynnin myötä, joten hirvittävästi liikkumavaraa hinnoissa ei ole. Samalla paine hinnan leikkaamiseksi kasvaa, mikäli laite aikoo myydä jatkossakin hyvin ja näin pysyä houkuttelevana kohteena pelikehitykselle.

Moni onkin spekuloinut, että jahka Sony saa julkisena salaisuutena pidetyn PS3 Sliminsä markkinoille, tuotantokustannukset laskevat siinä määrin, että hintaakin voi hilata alaspäin. Toisaalta eipä Stringer voi oikein lehdistön edessä sitäkään sanoa, että lähiaikoina tulee uusi, halvempi ja ehompi PlayStation 3, koska nykyisten mallien myynti tyssäisi siihen.

Lisää aiheesta

Activision harkitsee PlayStation 3 -kehityksen lopettamista

Sony: Nintendon liiketoimintamalli parempi

Activision: pelikonsolien hintoja on laskettava

Activision haluaa kupata pelimarkkinat kuiviksi

Lue myös

Two Worlds -roopeli saa jatko-osan

Arvostelu: Harry Potter ja puoliverinen prinssi (PC, PS2, PS3, Wii, 360)

Universalilta Asteroids-elokuva