Uusimmat

Souls-sarjan viimeinen teos on täydellinen lopetus hardcore-seikkailulle – lue arvostelu

06.04.2016 18:00 Jukka O. Kauppinen

Heikki Takala on pitkän linjan Souls-seikkailija. Jostain syystä herra tykkää masokistisista seikkailuista, joissa ihan vain kävellään rauhassa ja sitten kulman takaa metrin päähän ilmestynyt örkki lyö kerran. Mutta sehän siinä niin hienoa onkin!

Jokainen ikoninen hetki ja hahmo josta pelisarja muistetaan on mukana. Ja nämä tarinat saavat myös päätöksensä. Kaikki on kerrottu hienovaraisesti kenttäsuunnittelun sekä pelin sisäisen taiteen kautta, ja juoksemalla päätä pahkaa eteenpäin missaa miltei varmasti kaiken mitä pelintekijät halusivat sanoa. Lothric on täynnä suuria sekä pieniä yllätyksiä, ja uusia sekä vanhoja hahmoja, jotka on aivan liian helppo sivuuttaa. Pelkästään jo siksi etteivät ne pidä minkäänlaista meteliä itsestään. Sivuhahmojen erilaiset tehtävät tapaavat vaatia tiettyjä asioita tapahtuvaksi tietyssä järjestyksessä, josta peli ei kerro yhtään mitään. Jos satut sivuuttamaan jonkun tietyn alueen vain koska et huomannut sitä, joudut odottamaan seuraavaan läpipeluukertaan ennen kuin saat selville mikä hahmon tarina oikeastaan oli.

Tämä ei haittaa, sillä Dark Souls 3:n haluaa pelata läpi useaan kertaan. Kiitos kuuluu puhtaasti  pelimekaniikalle, joka viety niin pitkälle, ettei tarinasta tarvitse välittää tuon taivaallista. Jokainen taistelu käydään aina henkeen ja vereen, kunnes kohdataan päävastustaja joka vie eeppisyyden täysin toiselle tasolle.

Päävihollisia on toistakymmentä kappaletta. Ne ovat kaikki virkistävän erilaisia, ja vaativat usein poikkeavia taktiikoita kukistuakseen. Mukaan mahtuu hetkiä joina on pakko pysähtyä vain ihailemaan premissiä jonka From on näihin taisteluihin luonut, näistä ehkä muistettavin on King of Storms. Piilotettu päävihollinen jolla taisin olla jumissa nelisen tuntia. Eikä tämä haitannut. Pääasiassa vain ihailin kuinka pitkälle taistelu oli viety, ja You Died -tekstin vilkkuessa kerta toisensa jälkeen ruudulla, huomasin taitojeni hiljalleen kasvavan. Tämä pätee oikeastaan kaikkiin pomoihin. Harjoitus palkitaan. Jos vain ohjain kestää kaikki itkupotkuraivarit.

Lue koko arvostelu: Dark Souls 3 on täydellinen (PC, PS4, Xbox One)

Dark Souls 3

Lisää aiheesta

Bloodborne (PS4)

Dark Souls (PS3, Xbox 360)

Dark Souls 2 (PC)

Dark Souls 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Dark Souls 3 -ensikosketus osa 1 – Soulin sielu löydettiin uudelleen

Dark Souls 3 -ensikosketus osa 2 – tuskan ja onnen kyyneleitä

Dark Souls II: Scholar of the First Sin (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Demon’s Souls (PS3)