Uusimmat

Star Citizen tekee avaruusaluksista selvää jälkeä

09.03.2015 14:20 Jukka O. Kauppinen

Ai jai kun meitä avaruuspelifaneja pidetään nyt hyvänä. Elite: Dangerousin galaksissa on niin mukavaa lennellä, ja Cloud Imperiumin Star Citizenistä julkaistaan koko ajan herkummalta näyttäviä maistiaisia. Esimerkiksi avaruusalusten vauriomallinnus näyttäisi olevan aikamoista nannaa!

Studion julkaisemassa vauriomallinnusvideossa näytetään kuinka alukset ottavat reikää ja ruhjetta aseista – ja videon lopulla päästäänkin sitten jo oikein ydinasiaan. Eli kuinka alukset kirjaimellisesti pirstoutuvat. Osat lentelevät ja aluksia pilkotaan osiksi. Voi sitä punavalojen välkettä ohjaamossa, kun oikea siipi irtoaa kokonaan.

 

Toivottavasti pinnanalainen vauriomallinnus on yhtä vaikuttavaa. Onhan toki kivaa, että aluksen maalipinta käristyy, metallin lämpötilaa seurataan ja kipinät lentelevät luotiaseiden ammusten osuessa kohteeseen, mutta ainakin itseäni kiinnostavat enemmän ne käytännön vaikutukset. Mihin ammukset osuvat. Miten ne vaikuttavat. Millä tavoin eri aseet tehoavat. Kuinka aluksen järjestelmät on johdotettu ja miten eri järjestelmien vaurioituminen tai tuhoutuminen vaikuttaa aluksen käyttäytymiseen.

Näitäkin firmassa mietitään, joskin juuri nyt työn alla on etenkin raskaampien alusten mallintaminen.

Devaajat hakevat inspiraatiota todellisen maailman sotakoneiden taisteluvaurioista.

”Kuinka esimerkiksi usean ihmisen miehittämissä raskaissa aluksissa mallinnetaan reiät painerungossa ja aluksen osien muuttuminen tyhjiöksi? Kuinka tyhjiö vaikuttaa ihmispelaajiin?”

Lisätietoja: Design: The New Damage System

Lisää aiheesta

Millainen porukka pelaa Star Citizeniä? Paljonko he maksoivat? Nyt se tiedetään! 

Star Citizen –tiimi: ”onnittelut Davidille ja Frontierille Elite Dangerousin julkaisusta!” 

65 miljoonaa rikki – Star Citizen lisäsi taas uusia ominaisuuksia 

Hyvää avaruustaistelujoulua – Star Citizen Arena Commander 1.0 julkaistiin