Uusimmat

Starbreeze osti oikeudet rakastettuihin klassikkopeleihin

02.06.2016 10:00 Miikka Lehtonen

80- ja 90-luvuilla pelanneet muistavat varmasti yhden nimen, jos ikinä Amigalla pelasivat: Cinemaware. Firma tehtaili aikanaan aivan huikeaa silmäkarkkia ja teki siinä sivussa oikein kivoja ja elokuvamaisia pelejä. Ja nyt? Nyt Cinemaware elää uudelleen.

Ruotsalainen Starbreeze — joka tunnetaan muun muassa Payday-peleistä sekä Chronicles of Riddickistä — ilmoitti eilen ostaneensa oikeudet Cinemawaren pelikatalogiin. Näin ruotsalaiskehittäjillä on paitsi oikeus julkaista pelejä uudelleen, myös jatkokehittää niiden perusteella uusia pelejä.

Cinemaware tuli tosiaan aikanaan tunnetuksi aivan tautisen näteistä peleistään. It Came From The Desert oli mainio 50-luvun B-tieteisleffojen tyyliin tehty seikkailupeli, jossa yritettiin pysäyttää jättimuurahaisten invaasiota. Rocket Rangerissa taas rakettirepulla ja laserpyssyllä varustutunut supersankari taisteli natseja vastaan. Ja Wings? Jos tykkäsi ensimmäisen maailmansodan päristelystä, Wings tarjosi sitä yllin kyllin. Tai entäs Defender of the Crown? Kuningas Arthurin aikoihin sijoittuneessa strategiapelissä valloitettiin Englantia takaisin sen oikeille hallitsijoille. Huikeita pelejä.

Jään innolla odottamaan, mitä firma aikookaan Cinemawaren peleillä tehdä. Lehdistötiedoitteessa puhellaan pelien tuomisesta VR-elämyksiksi viihdekeskuksissa, mutta se on toivottavasti vain alkua.

Ja jos Cinemawaren pelit jäivät kokematta, katsokaa vaikka näitä!

Lähde: Starbreeze

Miikka Lehtonen

Muropaketin uusimmat