Uusimmat

Steamin harvinaisimpiin saavutuksiin on pystynyt vain 0,1% pelaajista

22.05.2017 22:54 Muropaketin toimitus

Steamin pelisaavutusten joukosta löytyy todella helppoja ja todella vaativia haasteita. Harvinaisimmat saavutukset löytyvät vain muutamien pelaajien tileiltä.

Pelien saavutukset, eli alustasta riippuen achievementit tai trophyt, ovat pelaajille arkipäivää, eikä useimpia pelejä voi pitkään pelata avaamatta siinä sivussa useita saavutuksia niitä erityisesti tavoittelematta. On kuitenkin olemassa myös todella vaikeita saavutuksia, joiden haasteeseen ovat pystyneet vastaamaan vain harvat pelaajat.

PC Gamer listaa tuoreessa artikkelissaan pelipalvelu Steamin harvinaisimpia saavutuksia. Kaikkein vaikeimmat näistä ovat onnistuneet nappaamaan vain 0,1% Steamin käyttäjistä.

Tähän luokkaan kuuluu esimerkiksi räiskintäpeli Devil Daggersin (2016) ainokainen saavutus, jonka vaatimus on yksinkertainen: selviydy hengissä 500 sekuntia. Erittäin myönteisistä käyttäjäarvioista huolimatta peli on niin vaikea, että aniharva pelaaja on selvinnyt yhdellä pelikerralla yli 8 minuuttia ja 20 sekuntia.

Melkoista kärsivällisyyttä puolestaan vaatii indiepeli The Stanley Parablen (2013) saavutus, jonka nimi kuuluu Go outside. Saavutuksen vaatimuksena on, että pelaaja on pelaamatta peliä viiden vuoden ajan. Tämän on tilastojen mukaan saanut avattua 6,9% pelaajista, mutta The Stanley Parablesta löytyy paljon harvinaisempikin saavutus. Vain 1,4% pelaajista on nimittäin saanut avattua Commitment-saavutuksen, joka edellyttää, että peliä pelaa ”kokonaisen tiistaipäivän ajan”.

Lisää harvinaisia Steam-saavutuksia löytyy PC Gamerin artikkelista. Hiljattain myös YouTube-kanava Outside Xbox listasi Xboxin saavutuksia, jotka vaativat runsaasti suunnittelua.

Steam
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat