Uusimmat

Steel Panthers jyrähtää

02.06.2006 16:00 Jukka O. Kauppinen

PC-historian parhaiden strategiapelien joukkoon kuuluva Steel Panthers tekee taas paluuta. Peli ei varsinaisesti koskaan kadonnut mihinkään, kiitos ilmaislevitettävän Steel Panthers: World at Warin. Mainio ilmaisjulkaisu saa nyt kilpailua myös suositun Steel Panthers: Main Battle Tank -modin kehitystiimiltä.
WinSPWW2_1Pikataistelueditorin avulla lähes mikä tahansa konflikti on mahdollinen

Steel Panthers hurmasi jo aikanaan strategiafanit paitsi tinkimättömällä realismillaan, myös mainiolla pelattavuudellaan, realistisilla äänillään ja strategiapeliksi toimivilla grafiikoillaan. SSI:n mentyä nurin viime vuosituhannen loppupuolella perintöä nousivat jatkamaan useammatkin ilmaislevitettävät versiot, jotka paransivat pelimoottorin virheitä ja lisäilivät peliin omia yksityiskohtiaan.

WinSPWW2-nimellä kulkeva peli kehuu olevansa se ainut oikea versio toisen maailmansodan Steel Panthers -toimintaan. Tarjolla on 60 uutta karttaa, 500 uudistettua yksikköikonia, kuuden uuden maan armeijat ja pitkiä, skriptattuja kampanjoita. Skenaarioita löytyy yli 300 ja näiden päälle vielä ”maailmanlaajuinen sota” -henkinen moninpeli.
Eräässä pelin fiktiivisistä kampanjoista kiinalaiset suorittavat maihinnousua Iwo Jiman rannoilla

Pelistä julkaistaan kaksi versiota, joista riisutumpi on ladattavissa ilmaiseksi tiimin sivuilta. Kalliimpi versio toimitetaan paperimanuaalin kera ja sisältää kaikki kuviteltavissa oltavat herkut, kuten 1600×1200-resoluutioon asti skaalattavat grafiikat, mahdollisuuden netin kautta pelattaviin turnauksiin ja pinon editoreja.

WinSPWW2_2

Strategiafanien kannattaa suunnata selaimensa oikeaan suuntaan ja tarkistaa itse kovien väitteiden paikkansapitävyys.

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat