Uusimmat

Stripparimoka! – Microsoft suututti koulutyttöunivormuilla

20.03.2016 12:00 Juho Anttila

Tasa-arvo peleissä ja pelialalla on ollut tiukka puheenaihe parin viime vuoden aikana. Pelaaminen ja peliala kun on nähty poikien klubina, jossa naisilla on ajoittain kovin ahdasta. Toisaalta lähes kaikki merkittävät pelialan vaikuttajat ovat myös julistaneet tahtotilakseen tilanteen parantamisen. Aina tämä ei vain onnistu, minkä Microsoft joutui toteamaan hiljattain päättyneillä GDC-messuilla.

Päiväohjelma meni vielä niin kuin pitääkin. Microsoftin kalenterista löytyi muun muassa sessioita, joiden aikana etsittiin keinoja rohkaista naispuolisia kehittäjiä pelialalle. Iltaohjelma olikin sitten melkoinen märkä rätti tasa-arvoa toivovien kasvoille. Viihdykkeeksi kun oltiin palkattu vähäpukeisia koulutyttöasuun pukeutuneita tanssijoita.

Siitä, onko eroottinen tanssi viihdykkeenä oikein vai väärin voi tietenkin keskustella, mutta tässäkin tapauksessa konteksti ratkaisee. Kun juuri samana päivänä oltiin korostettu naisten tasa-arvoista kohtelua pelialalla, lienee itsestään selvää, ettei illan ohjelmavalinta ollut millään tavalla linjassa valitun lähestymistavan kanssa. Microsoft saikin tapahtuneesta melkoisen vyöryn lievästi sanottuna negatiivista palautetta.

Xbox-pomo Phil Spencer on jo ehtinyt lähettämään koko pelialalle suunnatun anteeksipyyntökirjeen. Mies toteaa, ettei eksoottisten tanssijoiden käyttäminen iltaviihdykkeenä kuulu millään tavalla Microsoftin arvojen mukaista. Temppu oli Spencerin mukaan yksiselitteisesti väärin ja asia käsitellään sisäisesti. Saattaa olla, että joku tapahtuman järjestämisestä vastaava taho saa luvan etsiä itselleen muita hommia.

Lähde: Eurogamer

Lisätietoja: www.xbox.com

Lisää aiheesta

Halo-kehittäjä kertoo, miksi Cortana esiintyy aina lähes alasti

EA palkittiin täysillä pisteillä tasa-arvosta ja suvaitsevaisuudesta

Ruotsi tahtoo edistää pelitasa-arvoa uudella infologolla