Uusimmat

Suomalaispelaaja tavoittelee miljoonan dollarin eSports-pottia

09.08.2013 15:15 Jukka O. Kauppinen

Viikonloppuna Seattlessa pelattavan maailman suurimman elektronisen urheilun turnauksen palkintopotti on noussut 2,8 miljoonaan dollariin. Myös helsinkiläinen Kalle Saarinen, 23, on joukkueineen mukana kilpailemassa turnauksen voitosta ja 1,4 miljoonan dollarin pääpalkinnosta.

The International -turnaus on Valve Corporationin järjestämä tietokonepeliturnaus, jossa pelataan yhtiön suunnittelemaa Dota 2 -peliä.

Kansainvälisessä Fnatic -organisaatiossa pelaava Saarinen lensi Yhdysvaltoihin jo kesäkuun alussa harjoittelemaan joukkueensa kanssa tulevaa koitosta varten. Dota 2 -pelissä joukkueet koostuvat viidestä pelaajasta, ja Saarisen lisäksi Fnatic:in joukkueeseen kuuluvat myös tanskalainen, ruotsalainen, saksalainen ja kanadalainen pelaaja.

Fnatic: Kai ”H4nn1” Hanbueckers (Saksa), Adrian ”Era” Kryeziu (Ruotsi), Johan ”N0tail” Sundstein (Tanska), Tal ”Fly” Aizik (Kanada) ja Kalle ”Trixi” Saarinen (Suomi)

“Panokset turnauksessa ovat todella kovat. Ensimmäiset ottelut ovat jo merkittäviä, koska pahimmassa tapauksessa tulemme kotiin tyhjin taskuin”, Seattlesta tavoitettu Saarinen kommentoi.

Turnauksen ensimmäisessä ottelussa Fnatic joutui taipumaan kiinalaiselle TongFu-joukkueelle. Fnatic:in taistelu jatkuu kuitenkin vielä alemmassa jatkolohkossa perjantain ja lauantain välisenä yönä, jolloin vastaan asettuu malesialainen Orange.

Turnausta voi seurata suorana Internetin välityksellä englanninkielisellä selostuksella osoitteessa: http://www.dota2.com/international/mainevent/watch/ tai lataamalla koneelle itselleen maksuttoman Dota 2 -pelin. Finaalit pelataan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä suomen aikaa.

Lisää aiheesta

EVO 2013 rikkoi katsojamääräennätyksiä 

Las Vegasin EVO 2013 sisälsi rutkasti eSports-yllätyksiä 

Suomen elektronisen urheilun liitto etsii naispelaajia maajoukkueeseen 

Valven koti-kickstarter toimi: DOTA 2 -mestaruuskisoissa jaetaan vajaan kolmen miljoonan potti