Uusimmat

Suurin osa peliajasta kuluu edelleen yli kuusi vuotta vanhoihin peleihin – trendi vaikuttaa surkealta uusien pelien kannalta

Kuva: © Epic Games

03.04.2024 13:57 Muropaketin toimitus

Vaikka peliala kasvoi viime vuonna, 60 prosenttia peliajasta kuluu silti yli kuusi vuotta vanhoihin peleihin.

Markkinatutkimusta tehneen Newzoon mukaan PC- ja konsolipelien markkina kasvoi viime vuonna 2,6 §prosenttia yhteensä 93,5 miljardiin dollariin, mutta pelaajat keskittyivät entistä enemmän Fortniten ja League of Legendsin kaltaisiin vanhoihin peleihin.

Peliajan kuningas oli kaikilla alustoilla (PC, PlayStation, Xbox ja Nintendo Switch) Fortnite. Muuten listaa dominoivat Nintendo Switchiä lukuunottamatta vanhemmat moninpelit, kuten Grand Theft Auto V, Counter-Strike 2, Roblox, Minecraft, Rocket League, Apex Legends, Fall Guys, Valorant ja Call of Duty. Xboxilla ja PlayStationilla kymmenen kärkeen mahtui yksinpeleistä vain Starfield, eikä PC:llä yksikään yksinpeli.

Tutkimuksen mukaan 80 prosenttia kaikista pelitunneista upposi viime vuonna vain 66 suosituimpaan peliin. Viiden kärki, Fortnite, Roblox, League of Legends, Minecraft ja GTA V, keräsivät jo pelkästään 27 prosenttia pelitunneista.

Vain 23 prosenttia peliajasta käytettiin kaksi vuotta vanhoihin tai sitä uudempiin peleihin, ja silloinkin puolet käytettiin FIFA:n kaltaisiin vuosittaisiin julkaisuihin. Vain kahdeksan prosenttia peliajasta käytettiin Baldur’s Gate 3:n kaltaisiin oikeasti uusiin peleihin.