Uusimmat

Syksyn vaikein peli näyttää keskisormea Microsoftin julkaisupolitiikalle

24.09.2010 09:30 Miikka Lehtonen

Super Meat Boy on veikeä peli. Tai no, ehkä se ei ole niinkään veikeä kuin täysiverinen ja karaistu kokovartalopaskiainen, joka ottaa pelaajaltaan luulot pois ja vie tämän eliniästä useita vuosia kohottamansa verenpaineen avulla. Siitä huolimatta peliä odotetaan innolla, nyt ehkä vielä innokkaammin, sillä pelin kehitystiimi näyttää keskaria Microsoftin DLC-politiikalle.

Yleisestihän homma menee niin, että konsolivalmistajat haluavat kontrolloida tarkkaan, mitä heidän alustoilleen julkaistaan. Täten kaikki julkaisun jälkeinen sisältö päivityksistä alkaen syynätään harvinaisen tarkkaan. Tämä on ongelma, sillä ruuhkista johtuen tarkistusajat venyvät viikkojen mittaisiksi. Esimerkiksi Valve pyrkii kiertämään tämän hoitamalla Portal 2 -pelinsä PlayStation 3 -päivitykset suoraan Steamworksin kautta ohittaen näin Sonyn tuskallisen hitaan hyväksymisprosessin.

Super Meat Boy -peliä kehittävä Team Meat ottaa asiaan vielä suoremman lähestymistavan. Heitä ei juuri kiinnostanut lähteä mukaan Microsoftin hyväksymisprosessiin ja alistua firman DLC-säännöstön alaiseksi. Tämä koodistohan esimerkiksi määrää sen, että suurimman osan sisällöstä pitää olla maksullista, mikä on harmittanut Valvea useasti. PC:lle ilmaiset Left 4 Dead -lisäsisällöt kun ovat sen kautta Xboxilla maksullisia.

Team Meat päätti hyödyntää Xbox Liven vähemmän tunnettua teknistä ominaisuutta, joka mahdollistaa lyhytaikaisten tiedostojen jakelun peleihin suoraan julkaisijalta pelaajille. Monday Night Combat käyttää tätä päivitysten pikajulkaisuun, Team Meat taas tarjoaa sen kautta ilmaista DLC:tä. Jaa miksikö?

”Kun elämme maailmassa, jossa joudumme maksamaan kaksi taalaa saadaksemme auki sisältöä, joka on jo mukana ostamassasi pelissä, on kiva pystyä sanomaan moiselle ’haistakaa paska’ ja tehdä asiat omalla tavallamme”, tiimi selitti blogissaan. ”Kun tuupimme kamaa näin jakoon, saatte ilman mikromaksuja uusia kenttiä ja voimme tehdä aivan mitä lystäämme. Eikä se maksa mitään teille, meidän rakastaville faneillemme. Ja mekin tykkäämme teistä.”

Hauska tempaus tiimiltä, jonka peliä eräs peliarvostelija luonnehti ”a real motherf*cker of a game” -nimikkeellä. Super Meat Boy, Xbox 360:lle ja PC:lle tänä syksynä. Catch the fever!

Lähde: Team Meat

Lisää aiheesta

AaaaaAAaaaAAA ja muut indiekisan finalistit

Lue myös

Arvostelu: Recettear: An Item Shop’s Tale (PC)

Ilmaisviikonloppu tehosi: Minecraft myy aivan hillitöntä tahtia

Suomalaispeli on Britannian pääministerin suosikki

Muropaketin uusimmat