Uusimmat

Take-Two pakotti GTA:n suositun modityökalun pois jakelusta yhdeksän vuoden jälkeen

15.06.2017 19:32 Muropaketin toimitus

Take-Two Interactive on tehnyt lopun suositusta OpenIV-modityökalusta. GTA IV:n ja GTA V:n modaamiseen käytetty työkalu ei enää ole jakelussa.

OpenIV on jo vuonna 2008 julkaistu monitoimieditori, jota on käytetty etenkin Grand Theft Auto IV:n (2008) ja Grand Theft Auto V:n (2013) modaamiseen. Nyt suosittu modityökalu on kuitenkin historiaa, sillä Rockstar Gamesin omistava Take-Two Interactive on kieltänyt lakiteitse modityökalun kehittäjiä levittämästä ohjelmaansa.

Asiasta uutisoivan VG24/7:n mukaan yksi modin kehittäjistä, GooD-NTS on kertonut, että kehittäjät eivät aio ryhtyä kamppailemaan Take-Twon mahtikäskyä vastaan. Modaajan mukaan OpenIV:n kehittäjät voisivat osoittaa oikeudessa, että heidän toimintansa on Yhdysvaltain tekijänoikeuslain Fair use -määritelmän mukaista, mutta oikeustaistelu veisi ainakin useita kuukausia aikaa ja vaatisi runsaasti vaivaa.

OpenIV:llä on kehitetty runsaasti suosittuja GTA-modeja. OpenIV on ollut muun muassa kehittämässä valtavaa GTA V -modia (kuvassa), jonka on määrä siirtää koko GTA IV:n Liberty Cityn kaupunki samalle kartalle GTA V:n Los Santosin kanssa.

Huhtikuussa kerroimme myös, että .White-moditiimin kehittämän, Red Dead Redemptioniin (2010) perustuvan GTA V -modin työstäminen keskeytettiin samankaltaisella määräyksellä. Modaajat eivät paljastaneet, keneltä käsky tuli, mutta sen voi olettaa tulleen Take-Two Interactivelta.

Muropaketin uusimmat