Uusimmat

Tekijäoikeudet, mitä niistä – aasialaiset piraattikonsolit ovat hellyttäviä

20.04.2016 20:00 Jukka O. Kauppinen

Ei tarvitse mennä edes kovin kauas Suomen rajojen ulkopuolelle, kun hämyisten roinatorien kojuista löytää aika outoja pelilaitteita. Mutta jos matka suuntautuu oikeasti mannerlaattojen yli, niin aasialaiset kaupat pursuavat suorastaan hämmentävän sympaattisia ja mistään piittaamattomia piraattipelikoneita.

Eräs suomalainen pelikehittäjä on viehtynyt viime aikoina outoon DLK-101-konsoliin, joka on käytännössä 8-bittistasoinen moduuleja käyttävä pelikonsoli. Sen modulit ovat yleensä 4in1-tyyppisiä kokoelmia, mutta eivätpä 180in1-tyyppisetkään massiiviset pelikokoelmat harvinaisia ole. Parasta vastinetta rahalleen saa tietenkin 999999in1 Super Game -kokoelmasta. Melkein 10 miljoonaa eri peliä, riittäisiköhän hetkeksi?

piraatit

piraatit

piraatit

Ja ne pelit. Tavanomaisten NES-pelivarkauksien lisäksi laitteelle on tehty kasapäin ihan omiakin, totaalisen laaduttomia kopiopelejä, jotka ovat tarkkasilmäisille herkkua jo nimiltäänkin. Otetaan tutun pelin kuva tai nimi, ehkä vähän muokataan sitä, tai sitten ei muokata yhtään. Goodnies. Spyvsspy. Gijoe. Dragon Buster. Harrry Potter. Pika. Bomber Man. Contra Force. Pika Chu. Angry Birds.

Arvostan etenkin Guerrilla War -pelin kuvaa törppöilijäkapinallis Che Guevarasta sekä melkein aitoa Angry Birds -lisenssipeliä.

”Most advanced entert ainment system.” Mukana Spider Game. Täyttä timangia!

piraatit

piraatit

piraatit

Lisää aiheesta

Kiinan Hearthstone-skandaalin paljastajalle satelee tappuhkauksia

15-vuotias vanha morppi on hurja rahasampo

Ilmainen Xbox Live Gold raivostuttaa kiinalaispelaajia

Kiinalainen kaivosyhtiö on ostamassa RuneScape-kehittäjän