Uusimmat

The Last of Us -kehittäjä lupaa tehdä jatkossa pelejä PS5:n ohella myös PC:lle

29.03.2023 14:00 Muropaketin toimitus

Naughty Dog on vihjaillut tulevista suunnitelmistaan The Last of Us Part I:n PC-version julkaisun vanavedessä.

Naughty Dogin kehutut seikkailupelit ovat hiljalleen alkaneet saapua myös PC:lle Uncharted-pelien luotsaamina, ja eilen PC:lle kääntyi myös pitkään odotettu The Last of Us Part I. Nyt VG24/7 kertoo, että pelistudio on vihjannut tekevänsä jatkossa lisääkin PC-julkaisuja.

Naughty Dog julkaisi eilen blogitekstin, jossa kerrotaan muun muassa The Last of Us Part I:n PC-käännöksen kehittämisestä. Tekstin lopussa tehdään sangen selväksi, että studio on sitoutunut kehittämään pelejä sekä PS5:lle että PC:lle.

Blogitekstissä todetaan:

”Minne seuraava Naughty Dogin kehittämä seikkailu vie meidät? PlayStation- ja PC-pelaajat voivat olla vakuuttuneita siitä, että odotamme innolla pääsevämme kertomaan enemmän siitä, käytitpä sitten DualSense-ohjainta tai hiirtä ja näppäimistöä. Molemmille alustoille kehittäminen antaa meille mahdollisuudet ottaa pelikehityksessä huomioon kaikki, mitä olemme oppineet molemmista. Olemme omaksuneet tarinoiden ja kokemusten jakamisen PS5:lle sekä PC:lle, ja tulemme tukemaan sitä tulevaisuudessakin.”

Käytännössä tämä vahvistaa, että Naughty Dogin pelejä julkaistaan PC:lle myös jatkossa. Hyvin todennäköiseltä näyttää, että The Last of Us Part I:n vanavedessä studio kääntäisi PC:lle myös The Last of Us Part II:n, mutta tätä ei ole vielä julkistettu. Lisäksi studiolla on kehitteillä julkistamaton projekti, sekä The Last of Usin maailmaan sijoittuva moninpeli. Ehkäpä nämäkin kehitetään Pleikkarin ohella myös PC:lle.

Ikävä kyllä The Last of Us Part I näyttää saapuneen PC:lle teknisesti heikossa kunnossa, kuten aiemmin uutisoimme. Toivottavasti PC-käännös saadaan pian korjattua pelikelpoiseen kuntoon.

LUE MYÖS: The Last of Us Part I:n PC-käännös saa lokaa niskaan – ”Peli kaatuu 20 minuutin välein”