Uusimmat

Uh huh – t*ss*t tepsivät kun kaikki muu failaa

14.07.2009 22:30 Jukka O. Kauppinen

Coding Horror -sivuston Jeff Atwood on löytänyt harvinaisen räikeän ja melkeinpä härskin esimerkin pelien nettimainonnasta. Mitä tehdä kun peli ei vain vetoa pelaajiin? No, laitetaan mainoksiin yhä enemmän ja enemmän naisia ja rintavarustuksia, kunnes itse peli on enää vain mitätön sivujuonne.

Oikeasti. Evony-niminen selainpohjainen Civilizationiin pohjautuva massiivimoninpelattava strategiapeli kuulostaa ihan mukavalta, etenkin kun se on ilmainen. Tai no, mikromaksuillahan tietysti saa ostettua kaikenlaista kätevää, joka antaa pelaajalle etuja toisiin nähden. Elleivät nämä ole jo ehtineet ostaa niitä ja paljon muutakin aikaisemmin.

Ilmainen, valinnaisilla mikromaksuilla elävä peli kuitenkin tarvitsee paljon, paljon pelaajia. Ja niitähän saa vaikkapa mainostamalla. Mutta jos mainokset eivät tehoa, tehdään tehokkaampia mainoksia. Ja mitä enemmän naisia ja tissejä, sen tehokkaampaa mainonta ilmeisesti on.

Ohessa Evonyn mainosbannereita, siis ihan aitoja nettimainoksia, ilmestymisjärjestyksessä. Huomatkaa miten bannerit muuttuvat koko ajan härskimmiksi. Pelifirman kassanpohja varmaan häämöttää koko ajan lähempänä:

Ja oikeasti, näin peliä on netissä mainostettu:

Pelaa ilmaiseksi. Pelaa salaa ja huomaamatta!

Eikä pelissä edes ole mitään pelastettavia kuningattaria, pelastettavia neitoja tai keijukaisia. Kunnon harhaanjohtavaa mainontaa.

Alkuperäinen artikkeli laajemmalla kommentaarilla:

Päivitys uutiseen: tällaisiakin mainoksia näemmä löytynyt:

Arvostelun pelistä löytää täältä.

Lue myös

eDomen arvosteluviikko: Another Code, Harry Potter, Superstars V8, Monkey Island, Trine

iPhone on täynnä matoja!

Lara Croft synnytetään uudestaan: vähemmän tissejä, enemmän lihaksia

Musapelien digimyynnit mukaan virallisille musalistoille?

PC:n Street Fighter IV muuttui hirveäksi friikkisirkukseksi

Muropaketin uusimmat