Uusimmat

Uusi teknologia Call of Duty: Modern Warfare 2:ssa auttaa pelaamaan paremmin

30.10.2022 21:15 Joonas Pikkarainen

Infinity Ward on vienyt Call of Dutyn pelimoottoria eteenpäin.

Odotettu räiskintäpeli Call of Duty: Modern Warfare 2 vie jälleen pelisarjan visuaalista ilmettä eteenpäin, mutta silmäkarkki ei jää tänä vuonna pelkästään esteettiseksi.

Kehittäjät paljastivat lehdistölle hiljattain järjestetyssä esittelytilaisuudessa, kuinka Modern Warfare 2:n paranneltu teknologia auttaa myös pelaajia olemaan parempia. Uusittu vesiteknologia ei ainoastaan näytä upealta, vaan se tarttuu hahmoihin realistisesti. Läpimärkä vihollinen antaakin tiimille taktista informaatiota sen suhteen, mistä vastustajat yrittävät koukata, kun vain tietty osa alueista sisältää vesialueita.

Vastaavasti taistelun jäljet jäävät matsin aikana ympäristöön ja seinää rapisuttavat luodit puskevat ympäristön täyteen pölyä. Tuho näyttää paitsi upealta, sitä voi myös hyödyntää pakenemalla leijailevan pölypilven turvin parempaan asemaan. Vastaavasti tuhotulta näyttävä huone saattaa kieliä vastustajan väijytyksestä, joten kulman taakse kannattaa viskoa tässä tapauksessa kranaatti ennen ryntäystä. Näkyvyyttä peittävää pölyä ei voi myöskään poistaa madaltamalla pelin grafiikka-asetuksia, sillä se antaisi toisille pelaajille etulyöntiaseman.

Viimeisenä uutena teknologiana Infinity Ward on tuonut pelimoottoriin pieniä näppäriä lisäyksiä, jotka parantavat pelaajien ruudunpäivitystä ja auttavat heitä havaitsemaan viholliset paremmin. Pelimoottori renderöi ensisijaisesti pelaajalle tärkeitä kohteita, kuten tähtäimen ympäristöä, jolloin piirtonopeus pidetään parhaimpana juuri pelaajan silmien kohdalla.

Toisekseen pelimoottori hyödyntää tekoälyä korostaakseen ruudulla olevia mielenkiinnon kohteita. Tällä pyritään ensisijaisesti korostamaan kaukana lymyileviä pelaajia, joiden kontrastia ja värisävyjä korostetaan, etteivät nämä piiloutuisi liiaksi ympärillä olevaan maastoon. Teknologia toimii älykkäästi siten, että mitä lähempänä kohde on, sitä vähemmän ominaisuutta hyödynnetään. Tällä tekijät pyrkivät estämään pelisarjan aiempien osien kritiikkiä hahmoista, jotka maastoutuvat ympäristöön liian hyvin ja saavat siten etulyöntiaseman.

Call of Duty: Modern Warfare 2 on saatavilla PC:lle, PlayStationille ja Xboxille.

Joonas Pikkarainen

"Olen lähetellyt outoja raaputuksiani peleihin ja elokuviin liittyen Muropakettiin vuodesta 2018 alkaen. Läpi elämäni jatkunut intohimo on jostain syystä kiinnostanut myös TechRadarin, Pelaajan, IGN:n, KonsoliFIN:in ja muiden medioiden lukijoita, jotka ovat saaneet sietää turinoitani jo toista vuosikymmentä. Kun en kirjoita peleistä, elokuvista ja/tai teknologiasta, käytän kaiken vapaa-aikani näiden parissa. Pääväylien lisäksi meikäläistä voi seurata myös useimmissa sometileissä tunnuksella @Pjorkkis."

Muropaketin uusimmat