Uusimmat

Uutta verta eDomen tiimiiin: Henri ja Heikki

07.09.2010 15:48 Jukka O. Kauppinen

Maailma muuttuu ja eDome siinä samalla. Ihmisten kuviot muuttuvat ja tiimimme koostumus elää.

Eric ”Street Fighter” Hartin nauttii parhaillaan armeijan harmaista kuvioista, hämmästyttäen kouluttajia sukkeluuksillaan ja oivallisilla lähitaisteluliikkeillään. Mikko Tuomela on siirtänyt itsensä Yhdysvaltoihin uusien opintojen uumeniin. Saatammekin kuulla lähivuosina mielenkiintoisia tarinoita jenkkilän pelimaailmasta. Toinen Mikkomme, se Rekola, on pitänyt force majeure -syistä pitkään vapaata, mutta luvassa lienee nyt aktiivisempaa toimintaa. Antti Mutta puolestaan pitää toistaiseksi pitkää sapattivapaata.

Aktiivinen avustajien ydinryhmämme onkin kaivannut lisäruisketta suoneensa, joten mikäs sen mukavampaa kuin esitellä aktiivisen avustajakuntamme kaksi uutta herrasmiestä: Henri Heikkinen ja Heikki Takala.

Oululainen Henri ja tamperelainen Heikki esittelevät itseään Toimitus-sivulla seuraavasti:

Henri:

Kultaisella 80-luvulla Henri siirtyi lähes suoraan äidin tissiltä Atari 2600:n ja Commodore 64:n kautta tiukasti PC:n ääreen. Amiga ja PC olivat valovuosia edellä kasibittistä Nintendoa ja kumppaneita, jotka tuntuivat lähinnä jälkeenjääneiden puuhastelulta. Nyt tämä entinen PC-jäärä ja vannoutunut konsolivihaaja tekee itse toimintapeliä Pleikkarille.

Pelifirma Pixolanessa päivisin toimiva Henri vetää öisin lepakkokalsarit jalkaan ja nauttii pelaamisesta estottomasti. Nykyisin lähes kaikkiruokaiselle Heikkiselle Guitar Herojen kaltaiset taitoa ja harjoittelua vaativat pelit aiheuttavat tosin yhä näppyjä. Poikamiesboksin konsolihyllyä koristavat tällä hetkellä PS3 ja Xbox 360. Wii sai lähteä, kun se kasvoi lähinnä hämähäkinseittejä. Pelimaailman ohella Henri vaikuttaa myös politiikassa, tosin vaikuttaen useimpien mielestä lähinnä häiriintyneeltä.

Heikki:

Herra sekametelisoppa aloitti pelaamisensa pentuna Vectrexillä, ja koki olevansa suurien asioiden äärellä. Hieman myöhemmin pukki kiikutti kontissaan NES:in, eikä paluuta takaisin ollut. Meuhkattuaan hysteerisenä vuosituhannen taitteessa pelialan kasvavan kohta suuremmaksi kuin elokuva- ja musiikkialojen yhteensä, oli aika aloittaa peleistä kirjoittaminen. Gamereactor otti miehen talliinsa toisena toimintakuukautenaan Suomessa, josta matka jatkui koalitioon nimeltä H-Town. Kokemusta löytyy myös perinteisemmän sanoma- ja aikakausilehti puolelta, joissa työskentely alkoi jo vuonna 2000. Hieman kyseenalaisempiin meriitteihin lukeutuu kaksi pienkustantamon julkaisemaa teinifantasiakirjaa, joista ei uskalla sen enempää puhua. Kolmas siintää vielä tulevaisuudessa.

Vapaa-ajan täyttää enimmäkseen musiikkiharrastukset ja alt-metal bändien evankeliumin saarnaaminen. Fast Shown loputon katsominen ja valokuvaus ovat myös sydäntä lähellä. Kaikenlainen elektroniikka verottaa turhan paljon rahaa kukkarosta, ja joku saattaisi haukkua hifi-hörhöksi. Mies kantaa kaikki leimansa vailla kunniaa, mutta selkä suorana.

eDomen virtuaalitoimituksen väkeä löytyy ympäri Suomea, mutta toimittaja/avustaja-keskittymiä on erityisesti Tampereella, Helsingissä ja Oulussa..

Muillekin pelikirjoittamisesta kiinnostuneille vinkiksi, että mikäli moinen kiinnostaa – esimerkiksi uutisointimielessä tai peliarvostelujen kirjoittamisessa – toimitukseen kannattaa olla yhteydessä suoraan sähköpostitse. Yhteystiedot löytyvät Toimitus-sivulta. Esimerkiksi arvostelijapuolella olisi käyttöä vaikkapa hardcore-strategiapelejä ja simulaattoreita harrastaville, kuten myös indie-pelimaailmaa seuraaville kynääjille.