Uusimmat

Valve rikkoi Australian kuluttajansuojalakia

30.03.2016 12:00 Jukka O. Kauppinen

Steam-digipalvelun ylläpitäjä Valven todettiin rikkoneen Australian kuluttajansuojalakeja digitaalisten pelimyyntien osalta. Kaksi vuotta veivattu oikeudenkäynti sai alkunsa jo vuonna 2011, jolloin sikäläisillä Valven asiakkailla sukset menivät pahemman kerran ristiin firman käytäntöjen kanssa.

Valven ja Australian viralliset näkemykset menivät ristiin muun muassa siinä, että Valven mukaan yhtiön toimipaikka on Washingtonin osavaltio Yhdysvalloissa, eivätkä Australian kuluttajasuojalait koske heitä. Oikeuden päätös tulkitsee kuitenkin tilannetta toisin ja ynnää, että vaikka Valvella ei olekaan toimistoa tai edustajia Australiassa, niin firma tekee kuitenkin bisnestä Australiassa ja on siten sikäläisten lakien alainen.

Päätöksen ytimessä onkin toteamus, että myös ulkomaiset, netin kautta digitaalisesti toimivat yritykset joutuvat toimimaan Australian kuluttajasuojalakien mukaisesti.

Käytännössä Valve vietiin oikeuteen, koska kuluttajasuojalakien mukainen viallisten tuotteiden palauttaminen ei onnistunut. Sittemmin Valve on lanseerannut maailmanlaajuisen palautuskäytännön myös digitaalisiin ostoksiin.

Oikeus ei vielä päättänyt Valvelle mahdollisesti määrättävistä sakoista.

Lisätietoja: Federal Court finds Valve made misleading representations about consumer guarantees

Lisää aiheesta

Huhupartio: Steamiin tulee Bitcoin-maksuvaihtoehto

Star Trek/Star Wars -ohjaaja J.J. Abrams suunnittelee Portal- ja Half-Life-elokuvia

Steamin hintamyllerrys – alepakettien hinnat muuttuvat dynaamisiksi

Valve: Steamin jouluale oli jättimenestys