Uusimmat

Vanhan koulun muusikko teki nykyaikaisen FMV-seikkailupelin pikkurahalla

13.04.2015 15:20 Jukka O. Kauppinen

Tim Follin on tuttu nimi monille pitkän linjan pelaajille. 80- ja 90-luvun pelimuusikkitähti loi biisejä monen moniin huikeisiin peleihin, joista voisi mainita vaikkapa Bubble Bobblen, The Sentinelin, The New Zealand Storyn ja Ecco the Dolphinin. Pelimusisoinnit sittemmin lopettanut Follin on kuitenkin yhä mukana kuvioissa, sillä herra julkaisi juuri videopelin. Hyvin erikoisen videopelin.

Ja nimenomaan *video*pelin, sillä Contradiction on videoilla tehty videopeli, oikein kunnon 90-luvun FMV-pelien henkeen.

6000 punnan budjetilla tehty peli on kuitenkin taatusti laadukkaampi ja kiinnostavampi FMV-elämys kuin ysärin kaameat videoviritykset. Ainakin taustalla on kunnon porukka, joka on luonut indie-hengessä näyttävän murhamysteeriseikkailun ja trailerin perusteella näyttelykin on toimivampaa.

Pelin juju on tutkia murhamysteerin tapahtumapaikkoja ja todistajia, etsien näiden väittämistä ja lausunnoista ristiriitoja. Mikä ei sovi kukaan? Kuka valehtelee? Miksi?

Pelin kuvauksesta tulee vähän mieleen Ace Attorney –pelisarja, mutta tekninen toteutus on toki täysin erilainen ja autenttisempi.

 

Contradiction on jo julkaistu iOS-alustalle vitosen hintaan ja sen PC-versio on läpäissyt Steamin Greenlight-äänestyksen.

Follinista ja pelistä voi lukea lisää Cliqist-sivuston hyvästä haastattelusta.

Lisätietoja: Contradiction @ App Store

Lisätietoja: Contradiction  @ Steam

Lue juttu: Chatting with Tim Follin, Creator of Contradiction

Lisää aiheesta

Täydellinen annos retromusiikkeja: SIDejä tupla-LP:llä