Uusimmat

Viime viikonloppuna tehtiin yli 5000 uutta peliä!

29.01.2015 12:00 Miikka Lehtonen

Viime viikonloppuna tapahtui jos jonkinlaista. Merkittävin tapahtuma ehkä oli se, että kymmenet tuhannet ihmiset kerääntyivät eri puolilla maailmaa kehittämään pelejä. Silloin järjestettiin nimittäin Global Game Jam 2015!

Global Game Jam on vuosittain järjestettävä pelijami, jossa kymmenet tuhannet ihmiset eri puolilta maailmaa kerääntyvät yhtä asiaa varten: devaamaan pelejä. Suomessakin jo pitkät perinteet omaava tapahtuma — kiitos Finnish Game Jam -järjestön pyrkimysten — ei ole suinkaan se maailman ainoa pelijami, mutta kylläkin se selvästi tunnetuin.

Pelijamitus on Suomessa vahvassa nousussa, sillä vuosi toisensa jälkeen ollaan tehty uusia ennätyksiä tapahtumapaikkojen, kävijöiden ja tuotettujen pelien muodossa. Tänä vuonna meitä suomalaisia jamittajia oli lähes 700 viidellätoista paikalla eri puolilla Suomea.

Itse olin jamittamassa Turun yliopistolla, mutta muitakin vaihtoehtoja oli. Erikoisin niistä tänä vuonna lieni Tampere, jonka jamittajat kerääntyivät Särkänniemen huvipuiston planetaarioon. Planetaarion omat järjestelmät ja laitteet olivat myös jamittajien käytettävissä ja niitä hyödyntäviä pelejä nähtiinkin muutama.

Sitten kissa nostaa omaa häntäänsä. Videoita jamien peleistä voi käydä vilkuilemassa YouTuben soittolistalta, jonne Finnish Game Jamin jamtivistit ovat niitä keränneet, mutta meikäläiseen liittyviä pelejä voi katsella tässä!

Ensin sooloprodu, joka syntyi lauantai-iltapäivän aikana ihmetellessäni, mitä hölmöä voisin tehdä Guitar Hero -ohjaimella. Simon Shreds:

Sitten kaverin ”fuck all video games” -hengessä repäisty punk-produ. Nevermind: The Blocks

 

Lopulta vielä se viikonlopun pääjuttu, nelinpelattava selviytymistarina, jossa yritetään lentää tiiminä avaruusaluksella. Kontrollit arvotaan uusiksi joka pelikerralla ja ohjaimena toimii DJ Heron peliohjain. Teemme pelistä myös padeilla pelattavan version, koska kukaan meistäkään ei yksin omista neljää DJ Hero -ohjainta. Tech Raider:

Kuten Finnish Game Jam ry:n tiedote muistuttaa, jamit eivät ole kilpailu, vaan ideana on leikkiä ja keksiä uusia juttuja. Mielestäni myös teimme näin.

Osallistuiko joku teistä? Mitä oli tuloksena?

Lisätietoja: Finnish Game Jam 2015
Finnish Game Jam Facebookissa

Lisää aiheesta

Finnish Game Jam 2014: teimme sitten videopelin

Quantum Game Jam ratkoi universumin salaisuudet videopelien avulla