Uusimmat

Voi raukkoja: nämä 10 kuuluisaa näyttelijää sotkeutuivat FMV-kauheuspelehin

05.09.2011 10:31 Jukka O. Kauppinen

Kaikki eivät ehkä muista noita villejä 90-luvun vuosia, kun tietokoneiden tehot olivat ensimmäistä kertaa nousseet sille tasolle, että niillä pystyttiin toistamaan koko ruudun hyvälaatuista videokuvaa. Moni pelitalo innostui luomaan pelejä, jotka olivat käytännössä vain kasa toisiinsa linkitettyjä videopätkiä. Oh horrors, mitä roskaa silloin pelaajaparoille syydettiinkään.

Ja voi niitä valkokankaan tähtiä, jotka onnistuttiin houkuttelemaan mukaan näihin FMV-tuotantoihin. Full Motion Videohan oli melkein sama kuin elokuva, joten kuulujen hahmojen esiintyminen videopeleissä nähtiin varmana keinona huomion saamiseksi.

FMV-peleihin haksahtivat muun muassa Taisteluplaneetta Galaktigassa Starbuckia ja The A-Teamissä Facea näytellyt Dirk Benedict, ihastuttava Tia Carrere (Wayne’s World 2), Dennis Hopper, Tim Curry ja Malcolm McDowell. Oikeita näyttelijöitä käyttäneitä pelejäolivat puolestaan muun muassa Privateer 2, Toonstruck, Frankenstein: Through the Eyes of the Monster, Wing Commander III ja Zork: Grand Inquisitor.

Kattavan reportaasin FMV-pelinäyttelijöistä videoesimerkkeineen löydät Topless Robot -sivuston artikkelista.

Lue juttu: 10 Famous Actors Who Starred in Full Motion Videogames

Lue myös

Commander Shepard jättää Mass Effect -sarjan

Dead Island -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Deus Ex: Human Revolution jatkuu jo ensi kuussa

Super Street Fighter IV: Arcade Edition (PC, PS3, Xbox 360)