Uusimmat

Vuoden suurimman pelin säveltäjä lähti kävelemään surkeiden työolojen takia

Call of Duty: Modern Warfare 2

04.11.2022 14:17 Muropaketin toimitus

Call of Duty -säveltäjä on jättänyt työpaikkansa, sillä yhteistyö pelin audiojohtajan kanssa on käynyt mahdottomaksi.

Call of Duty: Modern Warfare 2:n ilmestymiseen on liittynyt monenlaista draamaa julkisuudessa sekä kulisseissa. Esimerkiksi pelin fyysinen julkaisu on paljastunut turhaksi, pelin Meksikon rajalle sijoittuvaa tasoa on kritisoitu ankarasti, ja toisaalta Kotaku kertoo, että pelijätti Activision yrittää jälleen estää työntekijöitään muodostamasta ammattiliittoa.

Nyt julkisuuteen on tullut jälleen uusi kohu pelin kulisseista, kun Modern Warfare 2:n ja Call of Duty: Warzonen säveltäjä Sarah Schachner on kertonut jättävänsä studion. Kuten Video Games Chronicle uutisoi, syynä on Schachnerin mukaan ylitsepääsemättömän vaikeaksi käynyt suhde pelin audiojohtajan kanssa.

Alla olevassa twiitissään Schachner kertoo, että hän lähtee studiolta ennen kuin Modern Warfare 2:n virallinen soundtrack julkaistaan striimattavaksi. Hän kertoo, ettei hän hyväksy julkaistavaa soundtrackia ja että se ei vastaa hänen standardejaan miksauksen ja masteroinnin osalta. Schachner kertoo myös, että hänellä on musiikin alkuperäiset miksaukset, joita yleisö ei tule koskaan kuulemaan.

Schachner ei avaa tarkemmin sitä, mitä kaikkia ongelmia hänellä on Call of Dutyn audiojohtajan kanssa ollut. Niiden täytyy kuitenkin olla melkoisia, että pitkäaikainen säveltäjä on valmis jättämään työpaikkansa niiden vuoksi.

Kohuista ja kritiikistä huolimatta Call of Duty: Modern Warfare 2 on noussut valtavaksi myyntimenestykseksi heti ilmestyessään. Peli on saatavilla PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle.