Uusimmat

Warhammer 40K: Space Marine nousi Suosittelemme-kastiin

26.10.2011 18:00 Jukka O. Kauppinen

Warhammer 40K: Space Marine -pelin arvosteleminen ja jutun julkaisu herätti syyskuussa paljon keskustelua Domen toimitusryhmän keskuudessa. Peli kun oli niin tiukkaa peukkusarjaa, mutta samalla tiesimme, että moninpeli on loppumetreillä merkittävä osa pelin kokonaisvaltaista kokemusta. Ja sitä arvosteluversiolla ei pystytty testaamaan lainkaan.

Niinpä teimme poikkeuksellisen päätöksen Space Marine -arvostelun julkaisusta peukuttamattomana, koska iso osa teosta jäi mysteeriksi. Sittemmin moninpelikin saatiin toimimaan ja linjoille liittyi Lehtosen seuraksi myös Juho Anttila. Herrojen aloitteen ja vahvan näkemyksen johdosta Space Marinea on tutkattu uudestaan myös moninpelin huomioiden – ja pelille myönnettiin jälkikäteen Suosittelemme-peukku.

Space Marine on (e)Domen historian toinen peli, jolle on myönnetty Suosittelemme-leima jälkikäteen. Ensimmäinen oli Gears of War 2, jonka arvostellut Tero Lehtiniemi unohti suosittaa peukkua arvostelussaan. Peukku myönnettiin ankaran jälkikäteisen itsetutkiskelun jälkeen, kun mietimme voidaanko peliarvostelun arvosanaa muuttaa jälkikäteen. Totesimme Gearsin peukuttomuuden olleen virhe, jonka sitten korjasimme kertoen asiasta sekä uutissivujen että toimituksen blogin kautta.

Sitten niitä perusteluja ja lainausta toisesta mielipiteestä. Juho, ole hyvä:

Mutta entäs se moninpeli? Peli jäi alun perin ilman suosituspeukaloa, koska moninpelin toimivuutta ei päästy kokeilemaan. Nyt se on testattu ja jokainen Warhammer 40 000 -fani voi huokaista helpotuksesta. Relic on säästänyt paukkuja myös moninpeliin, joka onkin kerrassaan mainiota viihdettä.

Moninpeli esittelee avaruusmerijalkaväen ja kaaoksen vastaavien soturien välisen yhteenoton. Pelimuotoja on kaksi, tavallinen kuolonottelu ja kontrollipisteiden hallintaan keskittyvä seize ground. Näistä jälkimmäinen maistuu paremmin ja sitä pelataankin selvästi ahkerammin.

Käytössä on kolme muokattavaa hahmoluokkaa. Yleismies-Jantusena toimivan Tactical Marinen kaverina häärii raskaisiin aseisiin keskittyvä hitaampi Devastator. Assault Marine puolestaan hyödyntää jo yksinpelissä riemukkaaksi osoittautunutta rakettireppua, tosin tasapainotussyistä hieman rampautettuna.

Lue koko arvostelu: Warhammer 40K: Space Marine (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Forza Motorsport 4 (Xbox 360)

NBA 2K12 (PS3, Xbox 360)

Ratchet & Clank: All 4 One (PS3)

The Cursed Crusade (PC, PS3, Xbox 360)

Uncharted 3: Drake’s Deception (PS3)