Uusimmat

Wii Sports on kaikkien aikojen myydyin peli

03.03.2009 12:42 Jukka O. Kauppinen

Nintendo. Megapowah. Nintendo hallitsi aiemminkin maailman myydyimmän yksittäisen videopelin maailmanennätystä. Nyt vanha kunnon Super Mario Bros. on syrjäytetty. Uusi kukkulan kuningas on… Wii Sports.

Ennätystä ei ole vielä vahvistettu virallisesti, mutta lukemat ovat kiistämättömän selvät.

Super Mario Bros. -peliä myytiin Nintendon NES-konsolilla yhteensä 40,24 miljoonaa kappaletta. Tämä vuonna 1985 julkaistu tasoloikka oli ehkäpä se merkittävin yksittäinen tekijä, joka nosti pelikonsolit 80-luvun romahduksesta takaisin valokeilaan. Kiitos vain, Mario.

Nyt valtikka on kuitenkin vaihtunut, sillä Wii Sportsia on myyty yhteensä yli 43 miljoonaa kappaletta. Peliä myydään edelleen huimaavaa vauhtia kaikilla mantereilla ja se on tälläkin hetkellä maailman myydyin videopeli.

Sekä Wii Sportsia että Super Mario Brosia myytiin/myydään konsolin kylkiäisinä, joten myyntiluvut ovat erittäin vertailukelpoisia.

Jännittävää kyllä, VGChartzin tilastoja katsomalla kaikki maailman myydyimmät pelit ovat Nintendon käsialaa. Maailmanlaajuisen tilastokoosteen top 10 on pelkkää Nintendoa, uutta ja vanhaa. Kärjessä on yhä NES- ja Game Boy -hittejä Pokemonien, Duck Huntin, Super Marioiden ja Tetriksen tapaan. Uudemmasta päästä mukana ovat Wii Play ja Nintendogs.

Nintendon dominaation jälkeen listalta löytyy muidenkin hittejä, kuten sijalta 12. Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar), sijalta 17. The Sims (EA), sijalta 19. Gran Turismo 3: A-Spec (Sony) ja sijalta 22. Grand Theft Auto: Vice City (Rockstar).

Lähteet: VG Chartz – Wikipedia – Wii Sports Officially Surpasses Super Mario Bros.

Lue myös

eDomen arvosteluviikko: Eternal Sonata, Guild Wars, Manhunt 2, Race Pro ja Sam & Max Wii

Ennakko: Stormrise (PC, PS3, 360)

Guinness rankkasi 50 kaikkien aikojen parasta peliä

Haastattelu: Penumbra-tiimi suuntaa seuraavaksi goottikauhun pariin

Uusi Street Fighter –elokuva kerää ennätyshuonoja arvosteluja