Uusimmat

Xbox 360 -kevätpäivitys tuo Messengerin konsoleille

10.04.2007 13:01 Miikka Lehtonen

Microsoft on vihdoin avannut sanaisen arkkunsa hartaasti odotetun Xbox 360 -kevätpäivityksen yksityiskohtien suhteen. Käyttöliittymäuudistukset eivät ole ainoaa antia, sillä suosittu Messenger-pikaviestiohjelma kuuluu pian myös 360:n ominaisuuksiin.

Toukokuun 7. päivänä julkaistava päivitys lisää 360-käyttöliittymään kaikenlaista mukavaa, kuten mahdollisuuden kytkeä konsoli sammumaan automaattisesti, kun Xbox Live Marketplace -lataukset ovat valmiina.

Muita toivottuja uudistuksia ovat näkyvämpi ja yksityiskohtaisempi saavutusilmoitus, joka kertoo vihdoin pelaajalle, minkä arvoinen saavutettu potti oli, sekä ikärajoitusten soveltaminen ääni- ja videokeskusteluihin.

Päivityksen tärkein uudistus on kuitenkin Messenger Live, joka tuo PC:stä tutun Messenger-pikaviestiohjelman myös konsolikäyttäjien ulottuville. Yhteiset kaverilistat ja mahdollisuus viestiä PC- ja konsoliversioiden välillä kuuluvat toki ominaisuuksiin. Ohjelman avulla voi viestitellä maksimissaan kuuden kaverinsa kanssa pelejä pelatessaan tai leffoja katsellessaan. Odotamme innolla ensimmäisiä tiimitappioita, koska joku pelaajista puhui samalla kaveriensa kanssa.

Viestejä ei tarvitse naputella virtuaalinäppiksen kautta, sillä Xbox 360:een voi kytkeä minkä tahansa USB-näppäimistön. Mikäli haluaa erikoisempaa ratkaisua, Microsoft julkaisee 360-näppäimistön samaan aikaan ohjelmiston kanssa. Ohjaimen alaosaan kytkettävä mininäppis vaikuttaa ainakin kuvien perusteella melko erikoiselta ratkaisulta.