Uusimmat

Yhtäläisyydet selittyivät: Enslaved-suunnittelija työstää The Last of Usia

12.12.2011 13:00 Miikka Lehtonen

Viikonlopun aikana VGA-gaalassa esitelty Naughty Dogin uusi PlayStation 3 -yksinoikeus The Last of Us kohotti useammankin kulmakarvan. Ei vain sen takia, että peli näyttää aika veikeältä, vaan myös sen takia, että siitä kuullessaan voisi helposti kuvitella kuuntelevansa presentaatiota eräästä toisesta pelistä. Ja nyt syykin saattoi selvitä.

Oikeasti, mitä peliä nyt kuvailen: olemme tulevaisuuden Amerikassa. Mystinen katastrofi on tuhonnut sivilisaation ja luonto on vallannut takaisin kaupungit. Kaikkialla vihertää. Nuori tyttö joutuu lyöttäytymään yksiin väkivaltaisen palkkasoturin kanssa kulkeakseen Amerikan halki kohti turvapaikkaa. Matkalla heitä odottaa useita vaaroja sekä vihollisia, jotka pyrkivät tuhoamaan heidät.

Okei, ajatusleikkini saattaa kaatua siihen, että kovinkaan moni ei taida tunnistaa Enslaved: Odyssey to the Westin tarinaa sen kuullessaan, sillä peli ei myynyt kovin hyvin. Mutta ylläoleva kappale pätee ihan täysin kumpaankin peliin, Enslavediin ja The Last of Usiin. Okei, Naughty Dogin pelissä on varmasti omaperäistäkin sisältöä, mutta silti.

Ja nyt syykin saattoi selvitä, sillä Enslavedin pääsuunnittelija on ollut alusta saakka mukana kehittämässä myös The Last of Usia. ”Okei, enhän minä sitten koskaan Uncharted 3:n parissa työskennellyt – tein oikeasti tätä! Voin vihdoin lopettaa valehtelemisen!”, kertoi Ninja Theorylta Naughty Dogille loikannut Mark Richard Davies Twitterissä.

Ja tässä sitten traileria koko rahan edestä.

 

The Last of Us ilmestyy yksinoikeudella PlayStation 3:lle Sitten Joskus.

Lähde: Eurogamer

Lue myös

Assassin’s Creed Revelations – haastattelussa pelin suunnittelija ja käsikirjoittaja

Mass Effect 3 – scifijättiläisen tekijät haastattelussa

Replay Expo oli täynnä historian havinaa

Resident Evil: Operation Raccoon City – zombieräiskinnän uudet tuulet

SteelSeries Merc Stealth – FPS-pelaajien häivenäppis