Uusimmat

Zombeja, erikoiszombeja ja superzombeja – Dying Light on parempi zombieräiskintäparkouraus

14.02.2015 12:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen putosi taas vaihteeksi zombiemaailmanlopun keskelle. Puolalainen näkemys oli onneksi sieltä paremmasta päästä. Mutta miksi tämä tuntuu vähän Dead Islandilta? Ainiin…

Koska kadut nyt sattuvat olemaan täynnä zombeja, ne ovat aika vaarallisia paikkoja elää ja olla. Oikeastaan niiltä kannattaisi pysyä kokonaan pois ja liikkua mieluummin vaikka katoilla, jonne tavalliset korpsit eivät yleensä pääse.

Dying Lightissa tämä onnistuu ennakkoon paljon hypetetyn parkour-systeemin avulla. Oikeaa olkanappia pohjassa pitämällä päähenkilö kiipeilee kuin simpanssi, tarttuu pudotessaan ohi meneviin räystäisiin ja muuten assassinscreedaa kuin Ezio konsanaan. Ainakin hyvänä päivänä.

Useasti kävi kuitenkin niin, että korkeuksissa tehty hyppy päättyi kuolemaan, kun sankari ei jostain syystä jaksanutkaan tällä kertaa tarttua kiinni oletettuun etenemiskohtaan. On olemassa syy sille, miksi ensimmäisen persoonan hyppelyjutut ovat vähän ongelmallisia ja Dying Light on siitä oiva esimerkki. Tilojen hahmottaminen on joskus hankalaa jo ennen tökkiviä kontrolleja, mutta kyllä parkourin kanssa ihan pärjää.

Samaan systeemiin liittyvät myös mahdollisuudet vaikka liukua juoksusta ahtaiden aukkojen läpi tai väistellä tehokkaammin zombien lähentely-yrityksiä, ainakin kun kykytasot nousevat. Hetkinen, kykytasot? Kyllä, Dying Lightissa on kolme rinnakkaista kykypuuta, joista yksi on sidottu yleiseen tehtävien suorittamiseen, toinen kiipeilyyn ja kolmas taisteluun. Kun kiipeilee, kiipeilykyky kerää kokemusta. Kun hakkaa zombia päähän vasaralla, oppii paremmaksi taistelijaksi. Jos hakkaa zombia päähän palmusta roikkuessaan, oppii molempia ja niin edelleen.

Rinnakkaiset kykypuut ovat mainio idea ja toimivat käytännössäkin oikein kivasti. On tyydyttävää kehittää hahmoaan ja kun tarjolla on rinnakkaisia kykypuita ja etenemismenetelmiä, hauskuus vain nousee.

Lue koko arvostelu: Dying Light (PC, PS4, Xbox One)

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

Lisää aiheesta

Call of Juarez (PC, 360)

Call of Juarez Gunslinger -ensikosketus – villi länsi räiskyvässä paketissa 

Call of Juarez: Bound in Blood (PC, PS3, 360) 

Call of Juarez: Gunslinger (PC, PS3, Xbox 360) 

Call of Juarez: The Cartel (PC, PS3, Xbox 360) 

Dead Island (PC, PS3, Xbox 360) 

Dead Island Riptide – mieluummin Zombieland-hassuttelua kuin perheitärepivää draamaa

Dead Island: Riptide (PC, PS3, Xbox 360)