Uusimmat

Rumia solvauksia käyttävät pelaajat saivat lentävän lähdön Rainbow Six Siegestä – mutta menikö Ubisoft liian pitkälle?

14.07.2018 21:03 Muropaketin toimitus

Rainbow Six Siegeen on lisätty uusi filtteri, joka heittää solvauksia käyttävät pelaajat ulos pelistä. Toistuneet rikkeet voivat johtaa pitkään porttikieltoon. 

Ubisoft on päättänyt taistella Rainbow Six Siegen jokseenkin vihamielistä yhteisöä vastaan lisäämällä pelin chattiin uuden filtterin, jonka on tarkoituksena estää pelaajia loukkaamasta toisiaan, raportoi PC Gamer. Sen myötä rasististen tai homofobisten ilmausten käyttäminen johtaa jatkossa välittömään porttikieltoon Rainbow Six Siegestä.

Ensimmäinen rike johtaa kuluvasta pelistä ulos lentämiseen ja 27 minuutin porttikieltoon kaikista Rainbow Six Siegestä. Toisesta rikkeestä saa jo kahden tunnin mittaisen porttikiellon, kun taas kolmas johtaa ”viralliseen tutkintaan”, josta voi saada jopa pysyvän porttikiellon koko räiskintään.

Vaikka on hyvä, että Ubisoft haluaa kitkeä vihamielisen toiminnan Rainbow Six Siegestä, on uusi filtteri monien pelaajien mielestä liian tiukka. Joidenkin mielestä on väärin, että K-18-ikärajallisesta pelistä voi saada porttikiellon käyttämällä sanaa ”nigga”, varsinkin jos solvausta ei kohdisteta tiettyyn henkilöön. Filtteri heittää pelaajan ulos myös lievemmistä ilmauksista, kuten ”nibba”-sanan käytöstä.