Uusimmat

Sony käänsi takkinsa – PlayStation 5:n suurimmat ”yksinoikeuspelit” saapuvat myös PS4:lle

17.09.2020 08:45 Muropaketin toimitus

PlayStation 5:lle aiemmin yksinoikeudella julkistetut Spider-Man: Miles Morales, Sackboy a Big Adventure sekä odotettu Horizon Forbidden West on paljastettu saapuvaksi pelattavaksi myös PS4:lle.

Yhtiö paljasti kolmikon saapuvan nykyiselle konsolille PlayStation Blogissa, jossa Sony tähdensi pelien ottavan kuitenkin kaiken irti PS5:n uusista ominaisuuksista, kuten SSD:stä ja DualSense-ohjaimesta. Pelit saapuvat kuitenkin julkaisussa myös PS4:lle, ja tämän version ostavat saavat samalla ilmaisen päivityksen PS5-versioon.

Takinkääntö on sinänsä erikoinen, sillä Sony on aiemmissa puheissaan toitottanut kovasti, kuinka yhtiö uskoo sukupolviin ja siihen, etteivät PlayStation 5:lle kehitettyjä pelejä voi yksinkertaisesti kokea yhtiön aiemmilla konsoleilla. Nyt julkistettu kolmikko näyttää tekevän kuitenkin ensimmäisen poikkeuksen sääntöön.

Toisaalta kun maailmalla on jo yli 114 miljoonaa PlayStation 4 -konsolia, näiden asiakkaiden hyödyntämättä jättäminen tuntuisi taloudellisesti huonolta ratkaisulta.

PlayStation Blogin toisessa julkaistussa tiedotteessa paljastaa samalla Spider-Man: Miles Moralesin PS5-version saapuvan myös parikymppiä kalliimpana Ultimate Editionina, joka sisältää Miles Morales -seikkailun lisäksi remasteroidun version alkuperäisestä Spider-Manista.

Spider-Man: Miles Morales ja Sackboy a Big Adventure julkaistaan PlayStation 5:n julkaisupeleinä, eli Suomessa ne nähdään 19. marraskuuta PS5:llä ja PS4:llä. Horizon Zero Dawn ilmestyy puolestaan myöhemmin.