Uusimmat

Suomalaisen CS:GO-joukkue Havun uskomattomaan comebackiin johtanut epätavallinen ”5:n AWP:n” taktiikka suututti vihollisjoukkueen täydellisesti – ”Ei noin saa tehdä”

16.02.2020 16:49 Muropaketin toimitus

Suomalainen Counter-Strike: Global Offensive -joukkue Havu onnistui kaatamaa Symanin hyvin epätavallisella ”5:n AWP:n” taktiikalla. Symanin pelaaja David ”n0rb3r7” Danielyan pahoitti mielensä tappiosta ja raivosi Twitterissä.

Havu oli ottelussa häviöllä kierroksin 5-14, kun joukkueen peli alkoi jälleen sujua. Tilanteessa 7-14 Havu teki kuitenkin jotain eriskummallista, kun se osti kerralla neljä AWP-tarkkuuskivääriä. Seuraavilla kierroksilla AWP:itä oli käytössä peräti viisi kappaletta.

Viiden tarkkuuskiväärin taktiikka saattaa silloin tällöin tulla vastaan hauskuuttelumielessä tavallisissa matchmakingin kautta pelatuissa CS:GO-otteluissa, mutta sen käyttö ammattilaisotteluissa on erittäin epätavallista. Siitä huolimatta Havu onnistui pelaamaan voitokkaasti viiden AWP:n voimin usean kierroksen ajan. Ostipa joukkue välillä myös automaattisen tarkkuuskiväärin, joka on vieläkin erikoisempi valinta ammattilaistason otteluissa.

Pelaajat.comin selostaja kommentoi tilannetta livelähetyksessä osuvasti sanoin ”Mun aivot sulaa kun mä katon tätä, mutta äijät vaan onnistuu! Se on se juttu, tää oikeesti toimii!” Taktiikka todellakin toimi, sillä Havu voitti Miragen lopulta jatkoajalla kierroksin 22-20 ja koko paras kolmesta -ottelun kartoin 2-0.

Ottelun aikana Symania edustava n0rb4r7 itki asiasta jo pelaajien väliseen chattiin, ja ottelun jälkeen huono häviäjä raivosi Twitterissä Havun olleen ”epäkunnioittava”, kun se onnistui kaatamaan Symanin 5:n AWP:n taktiikalla. ”5 AWP:tä kuuluvat matchmakingiin, eivät virallisiin otteluihin”, oli pelaajan mielipide.