Uusimmat

Tänään ilmestyvä räiskintäpeli Left Alive sai Japanissa kylmän vastaanoton: pelin streamaus estetty ja hintaa pudotettu

05.03.2019 15:45 Muropaketin toimitus

Square Enix on estänyt Left Alive -pelin streamaamisen, ilmeisesti pelin kehnon vastaanoton vuoksi. Myös hintaa pudotettiin muutamassa päivässä.

Tänään ilmestyvä Left Alive on selviytymisräiskintä, joka sijoittuu samaan universumiin pitkäikäisen Front Mission -pelisarjan kanssa. Nyt maailmanlaajuisesti julkaistava Left Alive näki kuitenkin päivänvalon kotimaassaan Japanissa jo viime viikon torstaina, 28. helmikuuta, ja nyt pelin kehittänyt ja julkaissut Square Enix on yllättäen estänyt kokonaan pelin streamaamisen.

Asiasta uutisoi Siliconera, jonka mukaan Square Enixin yllättävä päätös voi johtua pelin negatiivisesta vastaanotosta. Amazon Japanissa pelin keskiarvo on 1,5 tähteä, ja peräti 76% arvion jättäneistä on antanut pelille vain yhden tähden.

Siliconeran mukaan Left Alive on saanut negatiivista palautetta esimerkiksi vaikeudesta, huonosta pelisuunnittelusta, ohjausongelmista, hahmojen liikkumisesta ja grafiikoista.

Square Enix on myös pudottanut Left Aliven myyntihinnan puoleen alkuperäisestä, vaikka julkaisusta on alle viikko. Kirjoitushetkellä pelin hinnaksi kerrotaan 4 442 jeniä, eli noin 35 euroa. Ainakin PlayStation Storessa ja Steamissa peli tulee tänään myyntiin täydellä hinnalla, eli se kustantaa vajaat 60 euroa.

Jää nähtäväksi, millaisen vastaanoton Left Alive saa kansainvälisessä pelimediassa. Pelille ei toistaiseksi ole listattuna arvosteluja Metacriticissä.

Left Alive ilmestyy samalla kertaa PlayStation 4:lle ja PC:lle. Alta näet pelin trailerin.