Uusimmat

Ubisoftilla tulossa suuria muutoksia: vähemmän AAA-pelejä, enemmän ilmaispelattavaa

12.05.2021 13:42 Muropaketin toimitus

Ubisoftilta on jatkossa luvassa vähemmän suuren luokan pelejä, mutta AAA-pelejä ei kuitenkaan hylätä kokonaan.

Ubisoftin pelikehitykseen on tulossa suuria muutoksia. Muun muassa Assassin’s Creed ja Far Cry -pelisarjoista tunnettu yhtiö on yleensä julkaissut 3-4 suurta AAA-peliä vuosittain, mutta nyt muuttuu suunta.

Kuten Comic Book kertoo, on Ubisoft julkistanut panostavansa jatkossa entistä enemmän ”korkeatasoisiin ilmaispelattaviin peleihin” ja vähentävänsä perinteisten AAA-pelien määrää. Ubisoftin kommentteja asiasta on tulkittu mediassa hieman eri tavoin, mutta joka tapauksessa on selvää, että yhtiö tulee panostamaan jatkossa paljon mikromaksuihin perustuviin F2P-peleihin.

Tämä uutinen seuraa Ubisoftin julkistusta uusista The Division -peleistä, joista toinen on ilmaispelattava ja toinen tulossa mobiililaitteille. Jo tämä on selvä suunnanmuutos ranskalaisyhtiölle, joka on tähän mennessä tunnettu perinteisistä AAA-peleistä.

Fortnite ja Call of Duty: Warzone ovat osoittaneet ilmaispelien kannattavuuden myös PC:llä ja konsoleilla, joten ei ole suurikaan ihme, että Ubisoft suuntaa näille markkinoille. Jää kuitenkin nähtäväksi, mitä tämä tarkoittaa yhtiön lippulaivasarjojen kannalta.

Seuraavaa Assassin’s Creed -peliä ei ole julkistettu. Far Cry -sarjan seuraava pääpeli Far Cry 6 sen sijaan ilmestyy tämän vuoden lopulla useille alustoille.

Muropaketin uusimmat