Uusimmat

Xbox-johtaja myöntää konsolin jääneen PlayStationin jalkoihin ja antaa asialle myös selityksen

24.06.2019 15:45 Muropaketin toimitus

Phil Spencerin mukaan Xbox ei ole pärjännyt kilpailussa yksinoikeuspeleistä, sillä konsolin muutamiin omiin studioihin on kohdistunut liikaa paineita. Tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisammalta.

Nykyisen, kahdeksannen konsolisukupolven kiistaton kuningas on PlayStation 4. Paitsi että Sonyn konsolia on myyty lähes 97 miljoonaa kappaletta, yli kaksi kertaa enemmän kuin kilpailija Xbox Onea, on PS4:lle myös ilmestynyt koko joukko menestyneitä yksinoikeuspelejä.

Xbox-johtaja Phil Spencer toteaakin avoimesti tuoreessa haastattelussa, että Microsoftin konsoli on hävinnyt yksinoikeuspelien kilpailun nykyisen sukupolven aikana. Syykin on hänen mielestään selvä: Xboxin omia yksinoikeusjulkaisuja on ollut liian vähän, mikä on tuottanut ylimääräisiä paineita yhtiön omille studioille.

ComicBookin mukaan Spencer kertoo, että rajallisen julkaisumäärän vuoksi Xboxin omien pelien kohdalla ei ole voitu tarjota kehittäjille tarpeeksi aikaa, vaan julkaisupäivistä on pidetty väkisin kiinni. Sony puolestaan on antanut useille studioilleen runsaasti liikkumavaraa, mikä on mahdollistanut myös uusien menestyspelien syntymisen.

Bloodborne, Horizon Zero Dawn ja tuore Days Gone ovat esimerkkejä Sonyn menestyneistä PS4-ajan yksinoikeuspeleistä, jotka eivät myöskään kuulu aiempiin pelisarjoihin. Xboxin yksinoikeuspelit, kuten Halo 5: Guardians ja Gears of War 4 taas eivät ole menestyneet yhtä hyvin kuin sarjojensa aiemmat julkaisut.

Phil Spencerin mukaan Xboxin tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisammalta. Microsoft on hiljattain ostanut sellaisia hittistudioita kuin Obsidian Entertainment, Ninja Theory ja Double Fine, ja Xboxilla panostetaankin nyt entistä voimakkaammin useiden pelien samanaikaiseen kehitykseen.

Xbox Game Studios (eli entinen Microsoft Studios) tuo yhä useampia julkaisujaan myös PC:lle, esimerkiksi tulevat Gears 5 ja Halo Infinite -pelit. Lisäksi Xboxin omat pelit tulevat lähtökohtaisesti heti julkaisupäivänä osaksi Xbox Game Pass -tilauspalvelua, joka sekin toimii nykyisin myös PC:llä.