Uusimmat

Xboxin pomo Phil Spencer paljastaa: “Emme halua aiheuttaa suuria vaikeuksia Sonylle.”

29.07.2019 19:32 Muropaketin toimitus

Xbox-johtaja Phil Spencer on kertonut haastattelussa siitä, millaista kilpailu pelikonsolimarkkinoilla on nykyään.

Konsolisodasta on puhuttu jo siitä saakka, kun Microsoftin ja Sonyn pelilaitteet tulivat markkinoille. Sota on aivan liian vahva termi, sillä Microsoftin Xbox-pomo Phil Spencerin mielestä Sonyn kyykyttäminen ei kuulu Xboxin toimintasuunnitelmaan.

Spencer kokee, että peliteollisuus on yhä kasvussa, eikä markkinoilla pärjääminen vaadi kilpailijan alas vetämistä. Asiasta uutisoi Gaming Bolt -sivusto.

“Kuuntelen aina pelaajayhteisöä, ja on monia joiden mielestä kilpailijat tulee murskata, jotta oma tuote menestyisi mahdollisimman hyvin. Itse en ole tätä mieltä. Kun Sonyn ja Microsoftin yhteistyö suoratoistopalveluiden kehittämisestä tuli julkisuuteen, ihmeteltiin miksi Microsoft auttaa Sonya.”

Spencer tiivistää, että Microsoft on tehnyt kilpailijansa kanssa yhteistyötä jo pitkään: Sony on tuonut markkinoille PC-laitteita, joissa on Windows käyttöjärjestelmänä. Lisäksi Sony käyttää Microsoftin työkaluja pelikehitykseen.

“Ajatus siitä, että meidän tulisi saada Sony suuriin vaikeuksiin, jotta Xbox menestyisi mahdollisimman hyvin, ei ole enää tätä päivää.”