Uusimmat

Ulkoista tarkastelua

31.10.2009 02:29 Muropaketin toimitus

 

Performance Mouse MX:n väriksi on valittu tumma metallinharmaa, jossa valaistuksesta riippuen saattaa olla havaittavissa sinisiä ja vihreitä vivahteita. Hiiren molemmat kyljet on pinnoitettu kumimaisiksi ja ovat väriltään mustat. Hiiren selkäosaa koristavat Logitech- sekä DarkField-logot, jotka aiempien kokemusten perusteella tulevat käytön myötä kulumaan pois.

Todella rajusti muotoiltu vasen kylki on Performance Mouse MX:n näyttävin osa. Täplikästä kumiosaa ympäröi satiinipintainen metallikehys. Hiirtä käytettäessä peukalo lepää täysin kyljen syvennyksen päällä. Hiiren käytössä on suuria käyttäjäkohtaisia eroja, mutta ainakaan allekirjoittaneen käytössä koko peukalo ei asettunut kyljen muotoilun mukaisesti, vaan lähinnä vain peukalon pää lepäsi levennyksen päällä.

Vasemmassa kyljessä on peukalon käytettävänä kaikkiaan neljä painiketta. Niistä kolme sijaitsee peukalon paikan yläpuolella ja yksi puolestaan ”huulen” päällä peukalon alapuolella. Näppäinten toiminnot ovat käyttäjän ohjelmoitavissa, mutta oletuksena nuolet toimivat mm. selaimen eteen-taakse-näppäiminä, zoom aktivoi nimensä mukaisesti lähennä-loitonna-toiminnon ja alanäppäin aktivoi ikkunanvaihtotoiminnon. Näppäimet sijaitsevat kätevästi peukalon ulottuvilla, mutta eivät kuitenkaan tule tahattomasti painetuiksi.

Performance Mouse MX:n päänäppäimet ovat yhtenäistä muovilevyä hiiren selkäosan kanssa ja näppäimet on erotettu toisistaan pitkällä ”viillolla”. Painikkeiden välissä sijaitsee perinteiseen tapaan vieritysrulla sekä mekaaninen rullan toimintatilan valintanäppäin. Hiiren oikea kylki on sen verran pysty, että ainakin jo allekirjoittaneen pienehköllä miehen kädellä nimettömän ja pikkusormen kärjet jäävät useimmiten lepäämään pöytätason päälle.

Performance Mouse MX latauksessa

Tältä näyttää langallinen langaton hiiri. Performance Mouse MX:ää ei ladata kömpelössä telakassa, vaan suoraan ”vauhdista” USB-kaapelin avulla. Vaikka hiirestä loppuisikin virta kesken työskentelyn, ei käyttäjän tarvitse jäädä odottelemaan latautumista. Akkujen lataamiseen tarkoitettu microUSB-liitäntä löytyy hiiren etuosasta, joten hiiri toimii lataamisen ajan tavallisen lankahiiren tavoin.

Rullan reunat ovat tumman kiiltäväpintaisen metallin näköiseksi päällystettyä muovia ja sen keskiosa on tiheään uritettua kumia. Rullaustiloja on siis kaksi – perinteinen portaittain pyörivä sekä lähes vapaasti pyörivä pikarullaustila. Pikarullausta oppivat arvostamaan lähinnä pitkiä dokumentteja käsittelevät käyttäjät. Rulla toimii luonnollisesti myös painikkeena sekä sivuttaisvierittimenä. Sivuttaisvieritys tunnistaa painalluksen voimakkuuden ja säätää vierityksen nopeuden sen mukaisesti.

Pohjasta Performance Mouse MX ei tarjoa ensisilmäyksellä mitään erityistä. Hiiren liukuvuudesta tasolla vastaavat kolme suurehkoa muovista liukupintaa. Unifying-tuesta muistuttaa pieni oranssinvärinen tähtilogo. Virtakytkimen roolia hoitavan liukukytkimen tausta on värikoodattu – väri on punainen OFF-asennossa ja vihreä ON-asennossa. Pienen pyöreän reiän vieressä lukee teksti DarkField.

Performance Mouse MX:n merkittävin tekninen hienous löytyy siis tämän pienen kuusimillisen reiän takaa. Tarkkaan tutkiessa reiän sisällä on havaittavissa kaksi viistosta sijoitettu laseria sekä sensori, jonka vieressä on erikoinen kidemäisen näköinen kohta. Normaaleilla pinnoilla hiiri käyttää vain yhtä laseria, mutta vaikeissa tapauksissa, kuten lasipinnoilla, myös toinen laser kytkeytyy toimintaan ja DarkField-tekniikka tulee käyttöön.

Performance Mouse MX:n akkukotelo sijaitsee pohjan takaosassa. Luukun takaa löytyy pienenä yllätyksenä yksi standardikokoinen AA-akku. Akku perustuu NiMH-tekniikkaan ja on peräisin Sanyon tasokkaasta Eneloop-mallistosta. Akun kapasiteetti on 2000 mAh. Yksi Eneloop-akkujen merkittävistä eduista tavallisiin verrattuna on erittäin hidas varauksen purkautuminen, joka on positiivinen asia hiiren kaltaisessa vähävirtaisessa käytössä.

Sisältö

  1. Logitech Performance Mouse MX: Hiiri joka ei pinnasta hätkähdä
  2. Ulkoista tarkastelua
  3. Ohjelmisto, Kuinka DarkField oikeastaan toimii? ja Loppusanat