Uusimmat

Testikokoonpano, pelikokemukset & suorituskyky

24.06.2009 12:46 Muropaketin toimitus

Testikokoonpanossa käytettiin Intel Core i7-920 -prosessoria (2,66 GHz), josta kytkettiin päälle Turbo Mode -ominaisuus (2,8 GHz), X58-piirisarjallista Asus P6T Deluxe -emolevyä, kolmea Qimondan gigatavun DDR3-muistikampaa, jotka toimivat 533 MHz:n (1066 MHz DDR) kellotaajuudella ja 7-7-7-20 1T -asetuksilla sekä Asuksen GeForce GTX 285 -näytönohjainta. Käyttöjärjestelmänä toimi 64-bittinen Windows 7 RC.

  • Intel Core i7-920 (2,8 GHz)
  • Asus P6T Deluxe (Intel X58)
  • Asus ENGTX285 TOP
  • 3x Qimonda 1 Gt DDR3-1066 (7-7-7-20 1T)
  • Western Digital Caviar SE 320 Gt SATA
  • SilverStone Strider ST60F
  • LG DVD-ROM
  • Fujitsu-Siemens Scenicview P24 (1920×1200)

 

  • Microsoft Windows 7 RC
  • NVIDIA GeForce 185.85

 

Pelikokemukset

Pyrimme testaamaan 3D Vision -laseilla eri pelityyppien pelejä, kuten räiskintä-, lento-, auto- ja urheilupelejä, ja mukaan otettiin uusimpien pelien ohella myös muutaman vuoden kypsyneitä tuotoksia. Pelien syvyysvaikutelman toimivuutta ja tunnelmaa ei voi mittareilla mitata, joten seuraavaksi käsiteltävät arviot ovat allekirjoittaneen täysin subjektiivisia näkemyksiä.

Call of Duty: World at War (NVIDIAn arvio: loistava)

NVIDIA on itse arvioinut Call of Duty: World at Warin yleisarvosanaksi loistavan ja sitä se myös käytännössä on. Syvyysvaikutelma luo luontevan näköisen maiseman, joka on näyttävintä pelin välivideoissa. Pelistä kannattaa ehdottomasti kytkeä oma kursori pois päältä ja asettaa ajureista NVIDIAn kursori käyttöön. Ainoaksi häiritseväksi seikaksi pelistä jäi käteen ruudulla koholla olevat tekstit, jotka toisinaan häiritsivät pelattavuutta.

Far Cry 2 (NVIDIAn arvio: loistava)

NVIDIA on arvioinut myös Far Cry 2:n loistavasti toimivaksi 3D Vision -peliksi ja käytännössä peli toimii moitteetta, vaikka syvyysvaikutelman tunnelma ei aivan yllä Call of Duty: World at Warin tasolle.

Flight Simulator X (NVIDIAn arvio: loistava)

Flight Simulator X:n NVIDIAn arvio loistavasta pelattavuudesta jää kauas todellisuudesta, sillä syvyysvaikutelma ei tule kunnolla esille. Peli itsessään toimii moitteetta tekniikan kanssa, mutta 3D Visionin rokottaessa rankalla kädellä suorituskykyä peliä kannattaa pelata ilman syvyysvaikutelmaa.

Max Payne II The Fall of Max Payne (NVIDIAn arvio: hyvä)

Max Payne II The Fall of Max Payne on joukon ainoa peli, jonka 3D Vision -toimivuuden NVIDIA on arvioinut hyväksi. Käytännössä toimivuus on huomattavasti parempi kuin esimerkiksi Flight Simulator X:ssä ja varsinkin välivideoissa syvyysvaikutelma luo vuosia vanhaan peliin täysin uuden ulottuvuuden. Havaitsin pelissä herkästi kaksoiskuvavaikutelman, kun syvyysvaikutelman voimakkuutta nosti minimistä hiemankin voimakkaammaksi.

Mirror’s Edge (NVIDIAn arvio: loistava)

Mirror’s Edge on ollut NVIDIAn jonkin asteinen suosikkipeli esittelyissä, sillä se tukee PhysX-tekniikkaa ja myös 3D Visionin tapauksessa se on ollut käytössä esimerkkipelinä. Peli luo mahdollisuuden näyttäviin syvyysvaikutelmiin sijoittumalla suureksi osaksi kerrostalojen katoille, mutta valitettavasti syvyysvaikutelma ei tule todellisuudessa kunnolla esille. Kaksoiskuvan tuli jälleen herkästi esille suuremmilla voimakkuuksilla ja Flight Simulator X:n ohella Mirror’s Edge oli joukon pettymys.

Need For Speed ProStreet (NVIDIAn arvio: loistava)

Need for Speed ProStreet on Max Payne II:n tavoin iäkkäämpi peli, mutta 3D Vision tuo siihen todellisen piristysruiskeen. Syvyysvaikutelma toimivuus lukeutuu pelijoukon parhaimmistoon ja alkuvideoiden upeiden näkymien ohella pelissä todella näkee autojen sekä muiden objektien välisen eron.

NHL 08 (NVIDIAn arvio: loistava)

NHL 08 toimii kaikin puolin moitteetta ja siihen saa sopivasti syvyysvaikutelmaa, joskin kuvaruudulla näkyvät tekstit ovat Call of Duty: World at Warin tavoin häiritsevän selvästi koholla.

 

Suorituskyky

Suorituskykymittauksissa käytettiin Call of Duty: World at War- ja Far Cry 2 -pelejä, joiden minimi, keskimääräinen ja maksimi ruudunpäivitysnopeus mitattiin Fraps-ohjelmalla ilman Stereoscopic 3D -tekniikkaa ja sen kanssa, kun syvyysvaikutelman voimakkuus oli asetettu 15 prosenttiin.

Erot ovat selkeät ja Call of Duty: World at Warissa ilman Stereoscopic 3D:tä saavutettu lähes 90 FPS:n keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus tipahtaa Stereoscopic 3D:llä 40 FPS:ään. Far Cry 2:ssa tilanne on vieläkin radikaalimpi ja 62 FPS:n ruudunpäivitysnopeus laskee 24 FPS:ään.

Sisältö

  1. NVIDIA 3D Vision
  2. Tekniikka & 3D Visionin minimivaatimukset
  3. NVIDIA 3D Vision -lasit & Samsung SyncMaster 2233RZ
  4. Asennus, ajurit & ohjelmisto
  5. Testikokoonpano, pelikokemukset & suorituskyky
  6. Loppuyhteenveto