Uusimmat

Testi: Gigabyte Aero 15 XA -pelikannettava – Poikkeuksellisen hieno tehon ja akkukeston yhdistelmä

22.09.2020 21:00 Antti Voutilainen

Muropaketin testiin otettiin Gigabyten Aero 15 -pelikannettava. Testissä havaittiin jotain yllättävää: kannettavassa yhdistyy suorituskyky ja lähes häkellyttävä akkukesto. Tällainen yhdistelmä ei ole kovin yleinen.

Kannettavien tietokoneiden ja erityisesti pelikannettavien hankinnassa joudutaan usein tekemään kompromisseja. Suorituskyvyn ollessa tärkein mittari hintana on lähes aina se, että koneen koko ja paino nousevat. Vastaavasti pientä kokoa hakiessa joutuu tinkimään suorituskyvystä.

Joskus on kuitenkin mahdollista saada kaksi hyvää ilman suuria kompromisseja. Nyt testatussa Gigabyten Aero 15 (RP75XA) -pelikannettavassa yhdistyy nimittäin suorituskyky ja suorastaan häkellyttävän hyvä akkukesto.

Aero 15 -pelikannettava asettuu 2199 suositushinnallaan hieman yli 2000 euron hintaluokkaan. Samasta hintaryhmästä löytyy muun  muassa aiemmin testissä ollut MSI:n GE66 Raider, Razerin Blade 15 Base -pelikannettava ja HP:n Omen 15-EK0023no. Samaiseen hintaluokkaan asettuu myöskin MSI:n kevytrakenteisempi GS75 Stealth 10SE-043Ne -malli. Kovin kilpailu käydään alemmassa hintaluokassa, mutta valinnanvaraa riittää onneksi myös tähänkin hintaluokkaan.

Myyntipakkauksessa itse tietokoneen mukana tuli tietokoneen lisäksi miltei kaikki tarvittavat virtajohdot. Virtakaapeli muuntajalle oli ilmeisesti jäänyt edelliselle testaajalle, mutta sopiva laitekaapeli löytyi onneksi omasta takaa. Ohjekirjojen lisäksi mukana tulee lämpötyyny M.2 SSD-asemaa varten. Hyödyllinen lisä, jos koneeseen lisää jossain vaiheessa toisen M.2-väyläisen aseman.

Testissä tutustutaan kannettavan suorituskykyyn ja ominaisuuksiin. Suorituskykyä verrataan kuluneen kesän aikana testissä olleisiin MSI:n GE66 Raider- ja Lenovo Legion 5 -pelikannettaviin.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Kannettavan olemus ja käyttö
  3. Suorituskyky
  4. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat