Uusimmat

Testi Logitech G435 -pelikuulokkeet ovat kevyet, edulliset ja tyylikkäät – mutta saako vähälla rahalla laatua?

05.12.2021 20:00 Markku Leppilampi

Logitech on tuonut markkinoille langattomat pelikuulokkeet mallinimeltään G435. Tarjolla on ainakin keveyttä ja värikkyyttä edulliseen hintaan – mutta onko jostain jouduttu tinkimään? Se selviää kohta.

Logitech tuo esille kuulokkeita kuvaillessaan G435-pelikuulokkeiden ympäristöystävällisyyttä. Tämän takana ovat esimerkiksi kierrätysmuovin käyttö valmistuksessa (22 prosenttisesti), ympäristöystävällinen pakkaus ja hiilineutraaliudesta kertova CarbonNeutral-sertifiointi. Logitech kertoo myös sijoittaneensa päästökompensaatioprojekteihin, jolla valmistaja on saanut pienennettyä tuotteen ja pakkauksen hiilijalanjäljen nollaan.

Logitech on panostanut lisäksi tuotteen värimaailmassa erottuvuuteen, sillä tarjolla on kolme erilaista Logitechin nimeämää väriyhdistelmää. Ne ovat tummempi black ja neon yellow, marjainen blue ja raspberry sekä neutraalimman oloinen off-white ja lilac, jollainen on myös testissä oleva yksilö.

G435:n hinta on aika edullinen, mikä erottaakin tuotteen useimmista pelikuulokkeista. Logitech G435 viiltää lompakkoon vain 80 euron loven, kun usein pelikuulokkeista saa pulittaa vähintään sata euroa – ja laatua metsästäessä jopa 150 euroa tai enemmän.

40 millimetrin elementeillä varustetuissa kuulokkeissa on sekä kymmeneen metriin kantava langaton Lightspeed-teknologia että Bluetooth-yhteys mobiililaitteiden liittämistä varten. Akunkestoksi Logitech kertoo 18 tuntia.

Kuulokkeet ovat 165 grammaisena erittäin keveät, ja tervetulleena ominaisuutena kuulokkeiden äänenpaineen saa rajoitettua 85 desibeliin. Sekin on aika paljon korvien terveyden kannalta, sillä yli 80 desibelin tai ehkä jopa vain 70 desibelin pitkäaikainen altistus melulle voi aiheuttaa pysyviä kuulovaurioita.

Tuotepakkauksen avaamisen jälkeen koittaa hämmästys – kuulokkeet todellakin ovat erittäin kevyet ja myös melko pienikokoiset. Silti ne sujahtavat isoonkin päänuppiin ilman ongelmia, kunhan kuulokekupit vetää ääriasentoon.

Visuaalisesti kuulokkeet ovat miellyttävän minimalistiset. Tähän auttaa varmasti myös se, ettei niissä ole lainkaan varrellista mikrofonia, sillä mikrofoni on yhdysrakenteisena vasemmassa kuulokekupissa. Tyylikkäänä yksityiskohtana voinee pitää näkyvillä olevia audiojohtoja, jotka kiertyvät spiraalimaisen kauniisti.

Kuulokkeiden pehmikkeet ovat miellyttävän tuntuista kangasta, joka peittää alleen pehmeän vaahtomuovin. Mainittakoon, että kuulokkeet eivät hiostaneet. Tästä lienee kiittäminen kankaisia kuulokepehmikkeitä.

Mukavuuden tunnetta kuitenkin verottaa muovinen pantaosa, joka tuntuu päässä hiukan kovalta, sillä pantaa suojaa vain ohut kangas. Kenties ongelmaa pantaosan kanssa ei olisi pienipäisellä käyttäjällä, ja Logitechin mukaan kuulokkeet onkin suunnattu erityisesti nuorille käyttäjille.

Painikkeita tuotteesta löytyy neljä – virtapainike, äänenvoimakkuuden säätämiseen tarkoitetut kaksi painiketta sekä mikrofonin mykistyspainike. Painikkeiden tuntumassa ei ole valitettavaa, ja ne ajavat napakasti asiansa.

Latausta varten löytyy USB-C-liitäntä, ja mukana toimitetaan USB-A -> USB-C -kaapeli. Tietokoneeseen tai pelikonsoliin liittämistä varten pakkauksesta löytyy vielä nopean langattoman yhteyden tarjoava Lightspeed-lähetin/vastaanotin. Huomattavaa latenssia kuulokkeissa ei ollut.

USB-vastaanottimen liittämisen jälkeen kuulokkeet tunnistuvat ongelmitta, ja virtapainiketta painamalla kuulokkeet heräävät eloon – tästä kertoo merkkiääni sekä vihreä merkkivalo.

Kokeillaanpas, miltä kuulokkeiden äänenlaatu vaikuttaa.

Äänimaailmasta välittyy heti aika bassovoittoinen maisema, joka on myös aika tumma. Keskiäänistä mainittakoon, että ne eivät hyppää heti silmille useiden pelikuulokkeiden tapaan.

Kuulokkeiden äänenlaatu ei odotetusti yllä kalliimpien pelikuulokkeiden tasolle äänenlaadussa. Tämä ilmenee ainakin äänikuvan selkeyden puutteina. Tämä oli toki melkeinpä tiedossa, onhan tuote aika edullinen.

Mutta saisiko äänentoistoa viilattua paremmaksi? Jo valmiiksi asennettu G Hub ei kuulokkeita ikävä kyllä tunnista. Ehkäpä uuden version lataaminen auttaisi? Hetken selvittelyn jälkeen kuitenkin paljastuu, ettei kuulokkeille ole tarjolla sovellusta. Logitech ilmeisesti haluaa pitää tuotteensa mahdollisimman yksinkertaisena, eikä kuulokkeita ole tarkoitettu toimivaksi yhdessä G Hubin kanssa.

Sovelluksen puuttuminen tarkoittaa myös sitä, ettei Logitech tarjoa käyttäjälle tilaääntä. Myös muut ohjelmalliset muokkailut kuten taajuuskorjain jää näin ollen pois kuulokkeiden ominaisuustarjonnasta.

Miltäpäs kuulokkeiden mikrofoni sitten kuulostaa? Sekään ei ikävä kyllä säväytä.

Mikrofoni nappaa mukaan näppäinäänet, ja äänimaailma on aika laatikkomainen. Mikrofonissa pitäisi olla jonkinlainen kohinasalpa mukana, mutta se ei vaikuta toimivan kovinkaan hyvin. Mikrofoni tarjoaa myös sivuäänen, joka ei välity korviin täysin luonnollisen kuuloisena. Se ei kuitenkaan ole huonoimmasta päästä.

Kuulokkeiden akunkesto vaikuttaisi olevan luvatun liepeillä, sillä varaus riitti maksimista akun loppumiseen hiukan yli luvatun 18 tunnin ajan. Ikävä kyllä akun varausta ei voi seurata kovin hyvin, koska G435 ei tue G Hub -ohjelmistoa. Painamalla virtaliitintä merkkivalo kuitenkin ilmoittaa suurin piirtein jäljellä olevan akkukapasiteetin. Mikäli valo palaa vihreänä, kapasiteettiä on jäljellä vielä yli 31 prosenttia. 15-30 prosentin välissä merkkivalo palaa punaisena ja sen alla valo vilkkuu punaisena.

Logitech G435 kuulokkeet eivät tarjoa kovinkaan säväyttävää äänentoistoa, ja mikrofoni on aika heikko esitys. Langaton kantamakaan ei ainakaan testiasunnossa riittänyt ihan luvattuun kymmeneen metriin, sillä jo viiden metrin päässä signaali katkeili satunnaisesti.

Tuotteessa on silti vahvuuksiakin, ja niistä merkittävimmät ovat keveys ja edullisuus. Ehkäpä vahvuuksiin voi laskea myös mikrofonivarren puuttumisen, jos käyttäjä hakee kompaktia ja helposti mukana kuljetettavaa mallia. Kuulokkeita ei voi kuitenkaan suositella, jos pelielämyksestä haluaa enemmän nautintoa irti. Maksamalla hiukan lisää, tarjolle avautuu parempia vaihtoehtoja.

Hyvää

 • Kuulokkeiden edullisuus
 • Hiostamattomat
 • Kevyet
 • Tyylikkäät
 • Langattoman Lightspeed-yhteyden lisäksi Bluetooth-tuki mobiililaitteille

Huonoa

 • Ei sovellusta, joka tarjoaisi vaikkapa tilaäänen ja taajuuskorjaimen
 • Äänenlaatu ei ole kovinkaan säväyttävä
 • Mikrofoni on halvan kuuloinen ja se nappaa taustaäänet helposti mukaan

Tärkeimmät tekniset tiedot Logitech G435

 • Hinta: 79,99 euroa
 • Kaiutinelementit: 40 mm
 • Taajuusvaste: 20 Hz – 20 kHz
 • Impedanssi: 45 ohmia (passiivinen)
 • Herkkyys: 83,1 dB SPL/mW
 • Enimmäisäänenvoimakkuus: < 100 dB, valinnaisella sisäisellä limitterillä <85 dB
 • Mikrofonin taajuusvaste: 100 Hz – 8 kHz
 • Liitäntätyyppi: Langaton Lightspeed ja Bluetooth (luvattu kantama 10 metriä)
 • Latausliitäntä: USB-C
 • Mitat, paino: 163 × 170 × 71 mm, 165 g
 • Alustat: PC-tietokone, jossa Windows 10 tai 11, macOS X 10.14 tai uudempi, PlayStation 5 tai PlayStation 4

Markku Leppilampi

"Olen useampiin medioihin työskentelevä, monista aihepiireistä kiinnostunut toimittaja. Eri verkkolehtiin tulee raapustettua juttuja muun muassa elokuvista, tekniikasta, tieteestä ja terveydestä. Muropakettiin olen naputellut vuodesta 2019 saakka tietotekniikan maailmaan liittyviä uutisia maustettuna mobiilijutuilla, ja teen myös laitetestejä. Pelisuosikkeihini kuuluvat ainakin Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield-sarja, Civilizationit, Cities: Skylines ja Heartstone."

Muropaketin uusimmat