Uusimmat

Kokeilu Trust Trezo langaton näppäimistö-hiiri -paketti – Erittäin edullinen muttei puutteeton

05.02.2023 11:00 Otso Lammi

Näppäimistöjen ja hiirien kehittyessä ja ominaisuuksien lisääntyessä välillä saattaa unohtua, että niiden ei itsessään tarvitse olla kehittyneitä tietokoneita. Riittää, että muovirunkojen sisään pakkaa yhteensä noin 150 kytkintä ja yhdistää kytkimet piuhalla tai langattomasti tietokoneeseen. Trustin Trezo-näppäimistö+hiiri -paketti täyttää nämä vaatimukset vain 40 euron hintaan.

Trustin Trezo-paketti sisältää täysikokoisen näppäimistön ja perinteisen mallisen molempikätisen hiiren. Hiiren ja näppäimistön ainoa värivaihtoehto on musta. Täysikokoisessa näppäimistössä on lisänä kuusi medianäppäintä vasemmassa yläkulmassa ja integroitu rannetuki. Näppäimet on valmistettu mustasta ABS-muovista.

Hiiri on symmetrinen ja soveltuu kokonsa puolesta keskikokoisille ja pienille käsille. Siinä on neljä näppäintä, vasen ja oikea klikkaus, vierityspyörän klikkaus ja hiiren liikkumanopeuden säätönäppäin. Hiiren paristotilan yhteydessä on säilytystila USB-vastaanottimelle.

Näppäilytuntuma on pehmeä ja todella hiljainen, kuten valmistaja lupaa. Näppäinhattujen kuutiomainen muoto vaikeuttaa nopeaa kirjoittamista ja johtaa useampiin virheisiin verrattuna näppäimiin, joissa on “uppouma” keskellä. Nopeasti kirjoittaessa osa näppäimistä jää jumiin pohjalle hetkeksi, jolloin kirjoitustahti hidastuu huomattavasti.

Hiiri toimii kohtalaisen hyvin hiirimatolla sekä pöydällä. Tietokone ja hiiri tuntuvat olevan yhteisymmärryksessä siitä, missä kursorin pitää olla. Valitettavasti sekä hiiri että näppäimistö tuntuvat heiveröisiltä ja liukkailta materiaalivalintojen vuoksi.

Pakkauksesta löytyy näppäimistö, hiiri, 3 AA-paristoa, USB-vastaanotin ja USB-A-johto, jota voi käyttää vastaanottimen kanssa. Trezo on yhteensopiva macOSin, Windowsin sekä ChromeOSin kanssa. Hiirelle ja näppäimistölle on yhteinen USB 2.4GHz -vastaanotin. Muita yhteysteknologioita ei ole eli vastaanottimen kadotessa hiiri ja näppäimistö ovat turhia. Sekä hiiri että näppäimistö toimivat AA-paristoilla, jotka ovat paketissa mukana. Valmistaja lupaa akunkestoksi 48 kuukautta näppäimistölle ja 12 kuukautta hiirelle.

Vastaavassa hintaluokassa täytyy joko ostaa näppäimistö+hiiri -paketti tai langaton hiiri ja näppäimistö erillisillä vastaanottimilla. Logitechin MK270 langaton näppäimistö ja hiiri -paketti maksaa saman verran ja lupaa jotakuinkin samat ominaisuudet pois lukien hiiren lisäkytkimen. Trust tarjoaa itse 24 euron hintaista pakettia nimellä TKM-Wireless 350 samoilla tuotelupauksilla. Jos taas haluaa langattoman kokonaisuuden Bluetooth-yhteysteknologialla, kustannus nousee nopeasti noin sataan euroon.

Trezo-setti on erittäin kohtuuhintainen ja perinteiseen toimistokäyttöön soveltuva hiiren ja näppäimistön yhdistelmä. Kirjoitustuntuma ja näppäinten jumit jättävät kirjoituskokemukseen toivomisen varaa. Kannattaa tutustua muihin saman hintaluokan paketteihin ennen kuin päätyy juuri tähän kokonaisuuteen.

Hyvää

 • Halpa
 • Hyvä luvattu akunkesto

Huonoa

 • Heikko näppäilytuntuma
 • Vain yksi yhteysteknologia

Tärkeimmät tekniset tiedot Trust Trezo

 • Hinta: 40 €
 • Yhteysteknologia: 2,4GHz USB-vastaanotin
 • Toimintasäde: 10 m
 • Paristo: 3 x AA-paristoa
 • Hiiri akunkesto: 12 kk
 • Näppäimistö akunkesto: 48 kk
 • Näppäimistön mitat: 182 x 436 x 44 mm, paino: 752 g
 • Materiaali: ABS-muovi
 • Yhteensopivuus: macOS, Windows, ChromeOS