Uusimmat

Testi Acer Swift Edge 16 -kannettava – Hieno näyttö ja sopivasti suorituskykyä mukana kulkevassa paketissa

18.02.2024 11:00 Antti Voutilainen

Pienikokoinen ja hyvänäyttöinen kannettava, jossa akku kestää pitkään. Tämä kuulostaa hyvältä yhdistelmältä monelle läppärityöläiselle, mutta miksei olisi myös mainio yhdistelmä vapaa-ajan käytössä. Tätä tarjoaa testiin otettu Acer Swift Edge 16 -kannettava.

Raakaan suorituskykyyn keskittyminen vie herkästi ajatukset pois energiatehokkuudesta. Jälkimmäinen on kuitenkin yksi tärkeimpiä seikkoja, kun pohditaan kannettavaa tietokone liikkuvaan käyttöön. Akkukeston on syytä olla hyvä ja koneen raudankin on syytä olla sellaista, ettei aika mene vain odotteluun.

Suurimmat piirivalmistajat ovatkin parantaneet huimasti uusiempien tuotostensa energiatehokkuutta viime vuosina ja suunta on tuskin muuttumassa. Laskentatehoa tarvitaan jatkossakin ja mieluummin niin, että se tapahtuu mahdollisimman pienellä virrankulutuksella.

Otimme testiin Acerin Swift Edge 16 (SFE16-43-R98R) -kannettavan, joka tarjoaa konkreettisen vaihtoehdon paljon liikkuvalle käyttäjälle, joka arvostaa akkukeston lisäksi myös suorituskykyä. Testissä käynyt malli on valmistajan demoyksilö, joten tuloksiin ja havaintoihin sisältyy tätä myöten pieni varaus. Tästä syystä kirjoitushetkellä ei ollut saatavilla täysin vastaavalla kokoonpanolla. Lähinnä testimallia on isommalla (Yhden teratavun) SSD-asemalla varustettu kone, jonka hinnat alkavat 1499 eurosta.

Kyseiseen hintaluokkaan mahtuu todella runsaasti vaihtoehtoja, joista löytyy niin työkäyttöön suunnattuja malleja kuin pelikäyttöönkin tarkoitettuja. Vaihtoehdoista löytyy muun muassa Lenovon Legion Pro 5-16 82WK00EGMX, Asuksen ROG Strix G15 G513RW-HQ173W, Samsungin Galaxy Book 2 Pro 360 ja MSI Prestige 16 Studio A13VF-032NEU.

Testissä tutustutaan kannettavan ominaisuuksiin, suorituskykyyn ja akkukestoon. Suorituskykyä verrataan aiemmin Muropaketin testeissä olleisiin pelikannettaviin.

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat